Munkatársaink

Bartusné Major Ágnes

oligofrénpedagógia-logopédia szakos gyógypedagógiai tanár, szakvizsgázott pedagógus, mb. tagintézmény-igazgató

Közel 28 éve vagyok a pályán, mint gyógypedagógus-logopédus, ebből 20 éve annak, hogy megkezdtem munkámat Jászberényben a Nevelési Tanácsadóban, amely idestova 30 éves múltra tekint vissza. A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán szereztem diplomát oligofrénpedagógia-logopédia szakos gyógypedagógiai tanárként. 2015-ben sikeres pedagógus szakvizsgát tettem gyógypedagógiai szakirányon. A tudás mellett azonban legalább olyan fontos, hogy az ember megfelelő személyiséggel és elhivatottsággal rendelkezzen szakmája gyakorlásához. Az évek során bebizonyosodott, hogy mind a gyermekekkel, szüleikkel, pedagógusokkal, mind a munkatársaimmal megtalálom a hangot, hiteles tudok maradni, lelkiismeretes munkámmal kiérdemelve bizalmukat és szeretetüket. 2017. november 1-től ellátom a mb. tagintézmény-igazgatói feladatokat. A Jászapáti Tagintézmény vezetésével kapcsolatos teendők mellett aktívan kiveszem a részem a szakértői bizottsági tevékenységből is.

jaszapati_borbas-erzsebetBorbás Erzsébet

klinikai-gyermek szakpszichológus

Pedagógiai Szakszolgálatnál dolgozom pszichológusként 2007 óta.  A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar pszichológiai szakán 2006-ban végeztem másoddiplomásként. Szakvizsgát szintén Pécsett tettem 2011-ben, ennek megfelelően klinikai és mentálhigiéniai gyermek-és ifjúsági szakpszichológusként dolgozom, jelenleg a JNSZM Pedagógiai Szakszolgálat Jászberényi Tagintézmény Jászapáti Telephelyén. Két fő feladatom: nevelési tanácsadás és szakértői bizottsági tevékenység. Elsősorban terápiás szemléletű vagyok, legfontosabbnak tartom a pszichológiai támogatás, terápiás gondozás nyújtását a gyermekeknek. Szívesen dolgozom serdülőkkel és lényegesnek gondolom a szülő konzultációkat, amely a gyermekek indirekt segítését jelenti.

jaszapati_szilak-zsofiaSzilák Zsófia

tanító, gyógypedagógus logopédia szakirányon

Gyógypedagógus, logopédia szakirányon – szakképzettségemet az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán szereztem 2015-ben. Ettől az évtől kezdődően dolgozom utazó logopédusként a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Jászapáti Tagintézményében, jelenleg Jászapáti, Jászdózsa, Jászszentandrás és Jászladány településeken. 2016-ban részt vettem a Démoszthenész Egyesület „Soha többé dadogás” című továbbképzésén. A logopédiai szakszolgálati ellátás valamennyi tevékenységében vállalok szerepet: szűrés és alapvizsgálat; fejlesztés, terápia; fejlesztés értékelése.  A beszéd technikai és tartalmi fejlesztését szolgáló különféle logopédiai terápiás foglalkozások közül számomra leginkább az „artikulációs zavarok”-, illetve a „beszédfolyamatosság zavarai” területek érintettek, az óvodás és kisiskolás korú gyermekek körében. Gyógypedagógusi munkám során lehetőségem adódott különböző korosztályú gyermekek különféle vizsgálatait (tanulási képesség-, iskolaérettségi-, fejlettségi vizsgálat) végezni. Szakmai fejlődésem érdekében a 2016/2017-es tanév kezdetén SZÓL-E? tanfolyamon vettem részt.

„Én azt hiszem, annál nincs nagyobb öröm, mint valakit megtanítani valamire, amit nem tud.”

/Móricz Zsigmond/

 

Tóthné Répási Anett

Szociálpedagógus, gyógypedagógus – pszichopedagógia szakos tanár, logopédus, szakvizsgázott gyógypedagógus

Első diplomámat a Jászberényi Tanítóképző Főiskolán szereztem 1999-ben, majd ezt követően egy évig idősek klubjában voltam intézményvezető. 2002-től a Petőfi Sándor Általános Iskolában napközis nevelőként, később gyógypedagógusként dolgoztam 2017 augusztusáig. Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán 2007-ben gyógypedagógusként, pszichopedagógiai szakos tanárként, 2016-ban logopédusként diplomáztam. 2017 júniusában ugyanitt gyógypedagógusi szakvizsgát tettem. Jelenleg az intézmény Jászapáti Tagintézményében dolgozom logopédusként.

„ Amint lelki birtoka gazdagodik, lassanként gazdagabb lesz nyelve is, s a felnőttek beszédének folytonos hatása alatt mind jobban közeledik az ő nyelvükhöz. Ez a lassú alkalmazkodás a felnőttek beszédéhez tulajdonképp a gyermeknyelv egész története.”

/Balassa 1920/

Mihályi Anna

szakszolgálati titkár

A Pedagógiai Szakszolgálat 2015. szeptember 1-én megalakuló Jászapáti Tagintézményének ügyviteli munkatársa vagyok. Munkakörömhöz tartozik a beérkező anyagok adminisztrálása, iktatása, a postai ügyintézés, havi nyilvántartások vezetése, rendezése, vizsgálati anyagok előkészítése és egyéb adminisztratív feladatok ellátása. Bár e munkakör új számomra, feladataimat igyekszem úgy végezni, hogy a lehető leginkább tudjam segíteni és támogatni a szakmai munkát végző kollégákat.