Tiszafüred

Bukta_hTagintézmény-igazgató: Bukta Henrietta

Tiszafüred 5350 Tiszafüred, Fő út 26.
Telefon: 59/351-098
E-mail: tiszafured@jnszmpsz.hu
tiszafured

Idézet

„Ha valakit olyannak látsz, amilyen éppen most,
ezzel visszatartod őt a fejlődésben.
De ha olyannak látod, amilyenné lehetne, ezzel előresegíted őt életútján.”
(Goethe)

INTÉZMÉNYI BEMUTATKOZÁS

Jász-Nagykun-Szolnok megyében, 1997-ben az elsők között alakult meg szakszolgálatunk.

Kezdetben még 2 főállású logopédus, valamint a Zrínyi Ilona Általános Iskola pedagógusai közül megbízással dolgoztak szakembereink. Az 1998 évi megyei támogatással a tevékenységünket ki tudtuk terjeszteni a környező településekre is.

A 2002/2003-as tanévtől az intézet új neve: Zrínyi Ilona Általános Iskola és Pedagógiai Szakszolgálat, majd 2008. augusztus 31-vel a Kossuth Lajos Gimnázium Pedagógiai Szakszolgálatává váltunk.

Fő célunk az intézmény sokszínű szolgáltatásait igénybevevő kliensek elvárásainak megfelelő, a Fenntartó igényeihez alkalmazkodó, hatékony és eredményes gyermekközpontú beavatkozás. Intézményünk fő nevelőereje az elfogadó légkör, a magas fokú tolerancia, mely által egészséges, önmagukban bízó, képességeiknek megfelelő tudással rendelkező gyermeket segíthetünk fejlődésében. Hosszútávú célunk megteremteni a stabil működést, a folyamatos fejlődést, a kollégák szakmai kiteljesedését, melyek a szakszolgálat szakmai hírnevét, megbecsülését, elismerését szolgálják.

Intézményünk felújított, modern épületben, jól képzett szakemberekkel, fejlesztő eszközökkel várja a tanulási nehézséggel és pszichés problémákkal küzdő klienseket nulla éves kortól a középiskolás korosztályig.

Szakmai segítségünket kérhetik: a szülők, a területileg illetékes oktatási intézmények, gyermekorvosok, védőnők és a gyermekvédelmi intézmények.

A gyermek vizsgálatához és kezeléséhez minden esetben a szülő(k)/ gyám hozzájárulása szükséges.

Jelenleg ellátott területeink: Tiszafüred, Tiszaszőlős, Tiszaigar, Tiszaörs, Tiszaszentimre, Tiszaderzs, Nagyiván

2016 február 1-től Kunhegyes járás Abádszalók, Tiszabura és Tomajmonostora településeit a JNSZM Pedagógiai Szakszolgálat Kunhegyesi Tagintézménye látja el. Ideiglenes megállapodás keretében 1-1 szakszolgálati feladatot még ellátunk ezen településeken.

Nyitvatartási rendünk:   

Hétfő: 7.45 – 16.00
Kedd: 7.45 – 16.00
Szerda: 7.45 – 16.00
Csütörtök: 7.45 – 17.00
Péntek: 8.00 – 14.00

Fogadóórák:

Helyszíne: JNSZM Pedagógiai Szakszolgálat Tiszafüredi Tagintézménye, 5350 Tiszafüred Fő út 26.

Bukta Henrietta-tagintézmény-igazgató: minden hónap második hétfője 8.00-9.00 között
Krómi Zoltánné: minden hónap első keddje 14.00-15.00 között
Mályiné Koór Cecília: minden hónap második keddje 14.00-15.00 között
Tóth Judit: minden hónap első keddje 12.00-13.00 között
Barta Ágnes: minden hónap második keddje 14.00-15.00 között
Marton Ibolya: minden hónap harmadik keddje 14.00-15.00 között
Oláh Júlia: minden hónap első péntekje 8.00-9.00 között

 

 

jovőképFő célunk a tagintézményünk szolgáltatásait igénybevevő kliensek elvárásainak, a fenntartó igényeinek és a törvényi előírásoknak való megfelelés a hatékony és eredményes szakmai beavatkozás megtartásának érdekében.

Szeretnénk biztosítani a megfelelő végzettségű és számú szakembereinkkel az összes ellátási területünkön a legmagasabb színvonalú szolgáltatást a szakértői bizottsági tevékenységben, a logopédiában, a nevelési tanácsadásban, korai fejlesztésben, fejlesztő nevelésben, gyógytestnevelésben, tehetséggondozásban illetve az óvoda és iskolapszichológiában.

Fontos szempont, hogy továbbra is biztosítani tudjuk klienseink számára a szakszolgálati ellátást nem csak az oktatási-nevelési intézményekben illetve a szakszolgálatban, hanem egyes szakszolgálati feladatoknál, különleges igény esetén a gyermekek otthonában is.

Dolgozóink emberileg és szakmailag is elhivatottan, a gyermekek iránt megőrzött szeretettel, tisztelettel végzik munkájukat. Fő célunk megtartani továbbra is a klienseink maximális elégedettségét szakmai munkánkkal kapcsolatban.

A személyi feltételeken túl stabilitásunk alapját képezi a feladatellátásunkat biztosító megfelelő tárgyi és infrastrukturális feltételek biztosítása, melyekkel hatékonnyá tesszük munkavégzésünket.

Hosszú távú célunk megteremteni a stabil működést, a folyamatos fejlődést, a kollégák szakmai kiteljesedését, a jó kliens kapcsolatokat, melyek mind a szakszolgálatunk szakmai hírnevét, megbecsülését, elismerését szolgálják.