Cikkek

Mikulásvárás Intézményünkben

Mikulásvárás Intézményünkben

Bizony, december a Mikulás hónapja. Több legenda is terjed arról, hogy mikor ki kezdte, mióta ünneplik inkább a kisebbek számára ezt a napot, és igazából melyik Miklós nevéhez kapcsolódik az ajándékozás ezen szép gondolata. Talán nem is kell ezzel foglalkozni, mert a Mikulás járja az utcákat és ahol gyerekzsivaj hallatszik, oda becsenget.
Így december 8-án hozzánk is beköszöntött. Várták is már a gyermekek nagyon. A kicsik, nagyobbak és szüleik megtöltötték a termet. A felnőttek és a gyermekek közös énekének hangjára ide is talált a jóságos idős szakállas ember, aki nagy puttonyt hozott magával. Egymás után léptek a kicsik és nagyok a Mikulás elé, és pár kedves szó kíséretében mindenki meg is kapta a maga csomagját. Emlékképek is készültek, hogy legyen mit nézegetni, amikor már iskolás vagy felnőtt válik a mai gyermekekből. Közben vidám énekszó, jókedv követte a tarisznyából előkerülő kisebb zsákok átadását. Ezután pedig kipirult boldog arccal bontották ki csomagjaikat. A Mikulás pedig továbbindult, mert hosszú a lista, ahová még el kell mennie …
Azért nem sokáig szomorkodtunk a Mikulás távozása miatt, hiszen jövőre is ellátogat hozzánk, inkább zenés, kézműves játszóházzal koronáztuk meg a délutánt.

Az alábbi képre kattintva elérhető képgalériánk, mely a gyermekek Mikulással való találkozásáról ad tudósítást.

Télapó
Mikulásváró 2014