Munkaközösség

Beszámoló a 2015. október 8-án tartott gyógytestnevelés munkaközösségről

Beszámoló a 2015. október 8-án tartott gyógytestnevelés munkaközösségről

2015. október 8-án  /csütörtök/  megyei munkaközösségi értekezletet tartottam a gyógytestnevelő kollégáknak, amelyen 11 fő vett részt.

Napirendi pontok között szerepelt a 2015/2016 tanév programjának ismertetése, az egységes dokumentáció vezetése, és a gyógytestnevelési helyzetkép alakulása a megyében.

A hozzászólások szakmai jellegűek voltak, a legtöbb problémát vidéken az orvosi szűrések illetve a” nem szűrések” okozzák. Van olyan intézmény, ahol még szeptember elején sem tudja a gyógytestnevelő, hogy mennyi gyereket kell ellátni. Régi gond ez, itt csak a gyógytestnevelő és a védőnő még szorosabb együttműködése a célravezető, ez visz közelebb az orvossal való személyesebb kapcsolathoz is, hiszen azoknak a gyerekeknek az ellátásáról van szó, akik rászorultak . Ezt tanácsoltam a kollégáknak is.

Az  INYR  vezetése okozott gondot a múlt évben is, ezt viszont kötelező vezetni, meg kell tanulni, rá kell szánni az időt.

Két szakmai értekezletet tartunk ebben a tanévben is a megyében tanító gyógytestnevelőknek. Örömmel fogadták, mert számunkra minden szakmai fórum, bemutató óra, a tapasztalatcserét, az együttműködést, az új ismeretek,az új módszerek megismerését jelentik.

A következő értekezletről tájékoztatom a gyógytestnevelőket, és mindig szívesen válaszolok a felmerült kérdéseikre év közben is, bármikor kereshetnek.

A felmerült problémákat átbeszéltük, a kérdéseikre választ kaptak a kollégák és elfogadták az érveket.

Szolnok, 2015. október 12.

Lazányi Józsefné

megyei munkaközösség-vezető