Munkaközösség

Emlékeztető gyógytestnevelési munkaközösség 2015. november 25.

A Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat megyei gyógytestnevelési munkaközössége, bemutató órával egybekötött szakmai továbbképzést tartott  Szolnokon, a  Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolában  2015. november 25-én (15.00- 17.30 óráig).

Meghívott vendégek voltak még az iskolaorvosok és a védőnők is. A résztvevők száma  51 fő volt.

A  KLIK- hez tartozó iskolák gyógytestnevelői  mellett,  a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz tartozó iskolák gyógytestnevelői is részt vettek.

Mészáros Terézia Igazgató Asszony  köszöntötte a kollégákat, bemutatta az iskolát, és elismerően szólt a gyógytestnevelés helyzetéről.

A bemutató órát Batáné Tóth Enikő az iskola gyógytestnevelője tartotta, magas színvonalú és gyakorlat gazdag órát láthattunk.

Dr. Babinyecz  Valéria főállású iskolaorvos beszélt a város gyógytestnevelési helyzetéről az orvosi szűrések alapján, majd válaszolt a felmerült kérdésekre.  Ezt követték a hozzászólások, melyek parázs vitát  váltottak ki a jelenlévők között (kategóriákba soroltak óraszámai, uszodai helyzet, úszásórák).

Ez a továbbképzés is megmutatta azt (részvételi arányt tekintve, más szakterületről érkező szakemberek összefogása révén), hogy a gyógytestnevelő tanárok megyei szinten történő összefogása, a szakterület gondozása, a kitűzött céloknak megfelelően jó úton halad.

Szolnok, 2015. november. 28.

Lazányi Józsefné
gyógytestnevelési munkaközösség- vezető