Munkatársaink

dsc_0262

Paraginé Boros Ágnes

pedagógus, pályaorientációs konzulens

Pályaválasztási tanácsadó munkám során a továbbtanulás előtt álló általános és középiskolás tanulók részére nyújtok egyéni pályaválasztási tanácsadást, illetve iskolai keretek között pályaorientációs csoportfoglalkozást.

2000-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán magyar szakos középiskolai tanárként. Az egyetem befejezése után a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Munkaügyi Központ Foglalkozási Információs Tanácsadójában (FIT) helyezkedtem el pálya- és munkatanácsadóként, ahol 2000-től 2010-ig pályaválasztási tanácsadást biztosítottam általános és középiskolás tanulóknak, pályaorientációs csoportfoglalkozásokat tartottam továbbtanulás előtt álló diákok részére, valamint az álláskeresők pályamódosítását és munkavállalását segítettem, tanácsadással. 2004-ben elvégeztem az Európai Bizottság EURES tanácsadói képzését, így feladataim bővültek a külföldi munkavállalással kapcsolatos tanácsadói feladatokkal. 2000-2003 között a “Szelet a vitorlába” Észak alföldi Regionális Pályaválasztási és Pályaorientációs Hálózat kiépítése PHARE program keretében megyei koordinátori feladatokat láttam el, melynek során feladatom volt a programban  pályaorientációs szakembereknek megvalósuló képzés szervezése és koordinálása a megyében. Másoddiplomáimat eredeti végzettségemtől eltérő területeken szereztem, 2000-ben munkaügyi szervezőként, 2003-ban közgazdászként végeztem a Szegedi Tudományegyetemen. 4 év hatósági feladatellátás után 2016. október 1-től a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársaként ismét pályaválasztással foglalkozom.

Szécsi Tibor

szociálpedagógus, tanácsadó tanár, mentálhigiénés szakember, pszichodráma vezető

Alap végzettségemet tekintve szociálpedagógus és tanácsadó tanár vagyok. Diplomámat Egerben, az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán szereztem. Később mentálhigiéné és dráma területén képződtem. A kamasz korosztály, illetve a közösségekkel, csoportokkal végzett munka áll érdeklődésem fókuszában.

Jelen munkakörömben a megye diákjainak nyújtok pályaorientációs tanácsadást.

Dóró  Anita

viselkedés elemző

Dóró Anita vagyok, és viselkedéselemzői végzettségemet a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karán szereztem 2020. nyarán. Előzetes tanulmányaimat tekintve, pedagógiai és családsegítő munkatárs, valamint gyermekpszichológiai konzulensi tanulmányaimat 2017-ben Budapesten végeztem. Érdeklődésem a segítségnyújtás iránt már gyermekkoromban megmutatkozott számos területen. Tanulmányaim mellett rendszeresen vettem részt önkéntes munkákban, mint például önkéntes ápoló, gyermekfelvigyázó, segédkorrepetáló és idősotthoni foglalkoztató.

Pályaorientációs konzulensként szeretném biztosítani a következő generációk számára a pályaválasztásokkal kapcsolatos döntések meghozatalának megfelelő hátterét.