Paróczai Norbert

Paraginé Boros Ágnes

Árvai Alíz

Paraginé Boros Ágnes
pályaválasztási tanácsadó, csoportvezető

Iskolai végzettségeimet tekintve mentálhigiénés szakirányú szakvizsgával rendelkező tanár, közgazdász és munkaügyi szerevező vagyok. 2016 óta dolgozom pályaválasztási tanácsadóként a JNSZ Megyei Pedagógiai Szakszolgálatnál. Ennek keretében a továbbtanulás előtt álló általános és középiskolás tanulóknak nyújtok segítséget pályaválasztási döntésükhöz. A diákokkal való foglalkozás során a nyitottság, az elfogadás és a pozitív megerősítés elvét tartom fontosnak. Ugyanezt az elvet alkalmazom a PVT csoport napi / heti munkájának szervezésében, szem előtt tartva a kliens mindenekfeletti érdekének és a szakember kapacitásának egyensúlyát.

Árvai Alíz
pályaválasztási tanácsadó

Biológia-földrajz-számítástechnika szakos tanári végzettségemet a Szegedi és a Debreceni Egyetemen szereztem. Később mentálhigiéné, pályaorientáció és konfliktuskezelés területén képződtem. 2018-ban sikeres szakvizsgát tettem a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Eddigi munkásságom alatt a köznevelés számos iskolatípusát megismerhettem, melynek során valódi, értékes tapasztalatok gazdagítják szakmai múltamat.

Jelen munkakörömben a megye diákjainak nyújtok pályaválasztási tanácsadást.

Paróczai Norbert
pályaválasztási tanácsadó

1994-ben végeztem az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán magyar-történelem szakos tanárként. A szolnoki Fiumei Úti Általános Iskolában kezdtem tanári pályafutásomat, azonnal osztályfőnök is lettem. 2001-ben szereztem második diplomámat az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, mozgókép és médiaismeretből. Évekig a tárgy szaktanácsadójaként tevékenykedtem a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézetben. Osztályfőnökként nagy hangsúlyt fektettem a megalapozott iskola- és pályaválasztás segítésére. Következő munkahelyemen, a Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskolában is nagyon fontosnak tartottam az iskola- és üzemlátogatásokat, azaz a személyes tapasztalatok szerzését. A szülőkkel való együttműködés mellett hangsúlyosnak érzem a tanulók önismeretének mélyítését, ez nagyon sokat segíthet a megfelelő döntés meghozatalában. Őszintén remélem, hogy tapasztalataimat hasznosítani tudom pályaválasztási tanácsadóként, és segíthetem a gyerekeket saját útjuk megtalálásában.