Beszámolók Fegyverneki Telephely

SZÖSZMÖLDE A FEGYVERNEKI TELEPHELYEN

Az idei tanév végén, 2017. június 12-én, délelőtt vendégül láttuk a fegyverneki nagycsoportos, tehetséggondozáson részt vevő gyerekeket egy játékos, kreativitást, fantáziát, kézügyességet igénylő foglalkozáson, ami az újrahasznosítás jegyében zajlott le.

A csemetéket reggel fél nyolctól fogadtuk a napsütötte teraszon; szerencsére túl meleg sem volt, így a szabadban tevékenykedtünk. Laza bevezetésnek cseresznyemag-köpő versenyen néztük meg, ki tudja a legmesszebbre juttatni a magot. A győztest tapssal jutalmaztuk.

Ez után három csoportba osztottuk a gyerekeket, hogy a különböző érdekes kézműves feladatok elvégzése kényelmes legyen mindenkinek. Marcsi néninél (Varga Mária) kis bébiételes üvegeket díszíthettek gyöngyökkel, szalagokkal, csipkével. János bácsi (Szabó János) asztalánál kéményekre szálló gólyamadarak készültek, festéssel, ragasztással, toalettpapír guriga felhasználásával. Erika néni (Csíkné Gábli Erika) iránymutatásával szintén ebből a sokoldalúan újrahasznosítható eszközből készítettek az iskolába menő csemeték ceruzatartót. A szöszmötölésekben, ha kellett, minden asztalnál segédkezett Gabi néni (Csíkné Bernáth Gabriella) is, aki ide- oda „repkedve” mindig észrevette, ha valamelyik kicsi segítségre szorult az alkotómunkában.

Minden tárgy elkészítése után szünetet tartottunk. Ekkor üdítőt, szendvicset, rágcsákat, édességet is kaptak a gyerekek, hogy legyen energiájuk minden feladatot véghezvinni. A háttérmunkálatokban Ildi néni (Szabó Ildikó) és Kriszti néni (Szásziné Nagy Krisztina) jeleskedett. Az alapanyagokat a szendvicsekhez Tukarcs Mihály egyéni vállalkozó biztosította.

Miután a kézműves tárgyak elkészültek, jött a sláger, a gyerekek- felnőttek kedvence, az öltöztetős játék! Nagy halom, különféle ruhaneműt tettünk középre, majd minden csoportból egy gyerkőcöt székre ültettünk és az a csapat nyert, aki a legtöbb ruhadarabot adta rá a saját emberkéjére. Kerültek zoknik a kezekre, szoknya, rövidnadrág a fejre, de annyira tetszett a gyerekeknek, hogy még kétszer újra kellett játszani, bár ekkor már igen meleg volt és a rengeteg ruha egészen biztos, hogy nem volt kényelmes viselet!

Háromszor is nagy nevetések közepette megvolt az öltöztetős verseny, amit ismét egy pici evős- ivós szünet következett. A feltöltődés után egy hatalmas, félelmetes szörnyet kellett megetetniük a bátor lovagoknak. (Kislabdával célbadobás a kartonfigura szájába) Volt, aki ügyesen célba talált, volt, aki a szerencsétlen szörny fogát dobta meg, és olyan is akadt, akinek még nem az erőssége a célzás, de mindenki nagyon élvezte a feladatot.

Miután a szörny jóllakott, a gyerekek lepke- és virággyűjtő szafarira indultak a kertben. Sok kis rózsaszín- fehér papírvirágot és pillangót kellett gyűjteniük (amelyeket Gabi néni jól elrejtett).

Ennyi feladattól mindenki nagyon elfáradt, és a délelőtt is a végéhez érkezett. Levezetésnek, amíg a szülőkre vártunk, mindenki kapott egy színezőt, és azzal foglalatoskodhatott, vagy hűsölhetett a teraszon.

Aztán lassan megérkeztek a szülők, és a gyerekek hazamentek. Hirtelen furcsa lett a csend! Egy tartalmas, sokszínű, jókedvű délelőttel sikerült a gyerekek napját érdekesebbé tenni.

 

                                                                                              Fegyverneki Telephely dolgozói