Karcagi tagintézmény

Játékos ismerkedő nap a Karcagi Tagintézményben

Csináld, mutasd, mondd!

A Karcagi Tagintézményben hagyomány a játékos ismerkedő nap megrendezése az 5. évüket betöltött óvodások számára, melyre ebben a tanévben június 7-én került sor. A gyermekekkel együtt érkeztek szüleik és óvónőik, hogy egy izgalmas és tartalmas délelőttöt töltsenek el körünkben. Érkezés után a kis csapatok nevet választottak maguknak és menetleveleiket díszítették ki saját jeleik lerajzolásával. A köszöntő után vette kezdetét az igazi móka. A csapatokat a fejlesztő helyiségekben egy-egy kollégánk várta mókás játékokkal, izgalmas kihívást jelentő feladatokkal. Az ügyességi próbák mellett volt kézműves feladat és fejlesztő eszköz kipróbálása köré szervezett tevékenység is. A vetélkedő forgószínpad szerűen zajlott. A hangos kacagások és az izgatott sóhajok hangjai kiszűrődtek a folyosóra is. Kik izgultak jobban? Az óvónők vagy a gyerekek? Aligha lehet eldönteni, a felnőttek ugyanúgy részeseivé váltak a feladatoknak, mint a kicsik, együtt örültek a sikernek és bátorították a visszahúzódottabbakat. Amíg a gyerekek pontokra vadásztak, addig szüleik a tagintézmény- igazgató vezetésével megismerkedtek intézményünkkel és betekintést kaptak a szolgáltatásaink rendszerébe, különös tekintettel a logopédiai ellátásra.

A verseny utolsó állomására minden gyermek egy nyakbavaló saját készítésű alkatrészeivel érkezett. Itt került sor a végleges formába öntésre, a medál befejezésére, amelyet mindannyian örömmel és büszkén viseltek csemegézés közben és hazafelé menet. Egy verseny persze nem zárulhat eredményhirdetés nélkül. Itt sem maradt el a délelőtt összefoglalása, az aktív részvétel méltatása. A csapattagok jó hangulatát fokozta, hogy apró ajándékot kaptak jutalmul helyezésükért, az eredményes szereplésért.

A rendezvény meghívott vendégeivel, a jelenlévő munkatársainkkal együtt állapítottuk meg, hogy nagyon sikeres délelőttöt zártunk és a hagyományos rendezvényünk a következő években sem maradhat el.

Kunné Monoki Andrea
gyógypedagógus