Jászapáti Tagintézmény

Beszámoló a Többletkötelezettség vállalás terhére szervezett „Mikulásváró” foglalkozásról a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Jászapáti Tagintézményében

Tagintézményünk 2017. december 5-én délután „Mikulásváró” foglalkozással egybekötött fejlesztőeszköz bemutatóra várta a logopédiai terápiában részesülő első osztályos gyermekeket és szüleiket, melyet a többletkötelezettség terhére vásárolt eszközökkel tehettünk színesebbé.

A gyermekek számára a december hónap – a Télapóvárással és az Advent időszakkal – különlegesebb a többinél, így az érintett tanulók heti munkarendjében szereplő logopédiai órát próbáltuk különlegessé tenni.

A foglalkozás helyszíne a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Jászapáti Tagintézménye volt, a foglalkozást Bartusné Major Ágnes mb. tagintézmény igazgató, Szilák Zsófia, Tóthné Répási Anett logopédusok vezették.

A gyermekek, szülők fogadását, köszöntését követően a foglalkozást adventi gyertyagyújtással, valamint mikulásdalok közös éneklésével kezdtük, majd több állomást kialakítva, folyamatos, halk karácsonyi zene kíséretében folytathatták a gyermekek szüleikkel és a szakemberekkel együtt a dekoratív, színes, változatos, különféle technikákkal készített karácsonyi díszek, papírmikulások barkácsolását. A gyermekek örömmel, nagy lelkesedéssel készítették esztétikus, kreatív munkáikat.

Végezetül saját eszközparkunk (szakirodalmak, foglalkoztató füzetek, logopédiai társasjátékok, nyelvi fejlesztő játékok) megtekintését tettük lehetővé, valamint „jó gyakorlatok” tanácsadással próbáltuk mélyíteni a terápiában való kiemelkedő szülői szerepet.

Összességében kellemes hangulatú, tartalmas, eredményes ünnepváró délutánt tölthettünk el az első osztályos tanulókkal és a szüleikkel, ahol a foglalkozás végére csodaszép munkák születtek.

 

Jászapáti, 2017. december 6.

 

 Szilák Zsófia
logopédus