Beszámolók Kunhegyesi tagintézmény Tiszafüredi Tagintézmény

A „Logopédia Éve” program a Jász – Nagykun- Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálatnál

Szakmai kerekasztal beszélgetés a Tiszafüredi és Kunhegyesi Tagintézmény szakemberei között

logo

A „Logopédia Éve” programtervünk alapján 2017. február 28-án szakmai kerekasztal beszélgetést szerveztünk a JNSZMPSZ Kunhegyesi Tagintézményében.

Tagintézményünknek sajnos nincs főállású logopédusa, ezért a „Logopédia Éve” kapcsán közös programtervet készítettünk a Tiszafüredi Tagintézménnyel. Ez a mostani alkalom is ennek a rendezvénysorozatnak volt egy láncszeme. A kerekasztal beszélgetés során a logopédia és a szakszolgálati szakfeladatok kapcsolatát vizsgáltuk meg a két tagintézmény szakembereivel. Rövid bevezető után, Mályiné Koór Cecília logopédus moderátor segítségével jártuk körbe a témát. A szakmai megbeszélés nyomán azt a konklúziót vontuk le, hogy a logopédia a szakszolgálati feladatellátás olyan területe, amely minden szakfeladattal kapcsolatba hozható, így áthatja azokat. A gyógytestnevelést a mozgás kapcsán, a nevelési tanácsadás pszichológiai és prevenciós területét, a korai fejlesztést, a szakértői bizottsági tevékenységet és esetenként a tehetséggondozást is. A beszélgetés során megállapítottuk, hogy a szakemberek együttműködése és team munkája együttesen hathatós eredményeket hozhat a kliens állapotában, ezért ez elengedhetetlen.

A tartalmasan eltöltött délután nemcsak szakmai feltöltődésre, hanem a két tagintézmény szakembereinek találkozására és az együttműködés erősítésére egyaránt kiváló alkalom volt.

Köszönjük a Tiszafüredi Tagintézmény szakembereinek részvételét.

Zsidóné Kádár Terézia
tagintézmény igazgató
JNSZMPSZ Kunhegyesi Tagintézménye