Beszámolók Kunhegyesi tagintézmény

Beszámoló a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kunhegyesi Tagintézményében intézményvezetőknek szervezett műhelyfoglalkozásról

Tagintézményünk a többletkötelezettség vállalás terhére 2018. december 3-án műhelyfoglalkozást szervezett a járás intézményvezetőinek, fejlesztő- és gyógypedagógus szakembereinek az alábbi két témakörben:

– Törvényi változások a BTMN tanulók mentesítésében

– Szakértői bizottsági tevékenységgel, vizsgálati kérelmekkel kapcsolatos tudnivalók

A téma aktualitását a BTMN mentesítések kapcsán szeptemberben bevezetett törvényi változások adták, illetve a vizsgálati kérelmekkel kapcsolatban eddigi tapasztalataink alapján szerettünk volna segítséget nyújtani a felterjesztések elkészítéséhez. A jogszabályi hátterek áttekintése után szó esett a BTMN tanulók mentesítésének átmeneti szabályáról, a módosítás szempontjairól, a BTMN tanulók ellátásának szakemberigényéről és a törvény végrehajtásának módjáról. A vizsgálati kérelmekkel kapcsolatban megbeszéltük a vizsgálat típusait, a szükséges dokumentumokat illetve ezek kitöltésére vonatkozó javaslatokat is kaptak a részt vevők. Az előadások után lehetőséget biztosítottunk a felmerülő kérdések megvitatására és kötetlen beszélgetésre is. A műhelyfoglalkozás jó hangulatban, a résztvevők aktív közreműködésével zajlott és kitűnő lehetőséget biztosított a partnerintézményeinkkel való kapcsolatunk erősítésére.

Köszönjük minden érdeklődő részvételét!

Zsidóné Kádár Terézia
mb. tagintézmény-igazgató