Beszámolók Nevelési tanácsadás munkaközösség

Beszámoló a Nevelési tanácsadás munkaközösség 2019/2020-as tanév első munkaközösségi foglalkozásáról

 A 2019/2020-as tanév első munkaközösségi foglalkozása az alakulás, szervezés, tervezés jegyében zajlott. Mint minden tanévben, munkaközösségünk egy kicsit átalakult, hiszen most is változások voltak tapasztalhatóak a delegált tagok személyében. Ebben a tanévben is nyitottak a foglalkozások, bárki érdeklődő részt vehet. Első napirendi pontunk a munkaközösségük munkatervének elfogadása volt, melyet a közös átgondolás után elfogadtunk. Ennek alapján a még három találkozóra az alábbi témákat tervezzük:

2019. november 13.: Tudásmegosztás: Gyógypedagógiai módszerek bemutatása (karcagi tagintézmény) és Pszichológusok jelenléte a bíróságokon (szolnoki tagintézmény) – témák elméleti és gyakorlati tapasztalatinak megosztása.

2020. február 19.: Mozgásfejlesztés lehetőségei a nevelési tanácsadásban: Jó gyakorlatok bemutatása (Mezőtúr, Szolnok, Fegyvernek).

2020. május 20.: Szakmai tapasztalatcsere: Konferencián való részvétel (Fegyverneki Tagintézmény által rendezett pályázati konferencia).

A munkaközösségi foglalkozásunkon felmerült az INYR és a dokumentációhasználat összehangolásának kérdése és az eredményesség mérés további alkalmazásának kérdésköre.

Barna Nelli
munkaközösség-vezető

2019. szeptember 25.