Beszámolók Pályaválasztási munkaközösség Tehetség munkaközösség

JNSZMPSZ a Szakmák Éjszakáján

A Szakmák Éjszakája rendezvényt 2016-ban indította útjára az országban a Szegedi Szakképzési Centrum. A tavalyi és az idei tanévben egyaránt kapcsolódott ehhez a programsorozathoz Jász-Nagykun-Szolnok megye mindhárom Szakképzési Centruma.

A rendezvények a Tagintézményekben kerültek megrendezésre. A 18 órától 22 óráig tartó programsorozatban lehetőség nyílt a tagintézményben oktatott szakmák bemutatására, megismerésére. Mindenütt lehetőség nyílt a laboratóriumok, tanműhelyek megtekintésére, az egyszerűbb munkafogások kipróbálására.

Minden tagintézmény igyekezett bevonni a programokba a pedagógusokon kívül a partnereit, támogatóit, ezzel is szélesítve a tevékenységi repertoárt.

A JNSZ Megyei Pedagógiai Szakszolgálat ebben a tanévben közvetlenül a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum programjában vett részt, ahol a tehetséghez kapcsolódó játékos feladatok megoldására nyílt lehetőségük a résztvevőknek.

A megyei programokon nagy számban vettek részt az általános iskolai tanulók, hiszen a sikeres pályaválasztásukhoz nagy mértékben járultak hozzá a programok.

Császár István
tehetséggondozó koordinátor