Fegyverneki Telephely Rendezvényeink

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedegógiai Szakszolgálat Törökszentmiklósi Tagintézmény Fegyverneki Telephelyének logopédiai hét során szervezett programjai

2017. május 9-10-én a Fegyverneki Tiszavirág Óvoda és Bölcsőde két tagóvodájában tartott Bordásné Nagy Ildikó és Szabó Lajosné logopédus egy-egy nyílt foglalkozást, melynek során a szülők bepillantást nyerhettek a gyermekek beszédfejlesztő foglalkozásainak gyakorlataiba. Minden érdeklődő szülő személyes konzultáció során kapott gyermeke fejlődéséről tájékoztatást, valamint bemutatásra kerültek az otthoni gyakorlás anyagai, azok technikai kivitelezése is. A gyerekek nagyon ügyesen dolgoztak, a szülők pedig aktívan figyelték gyermeküket „munkavégzés” közben. Reméljük, hogy ez által is sikeresebbek lesznek az otthoni gyakorlások, közösen segítve a gyermeket a beszédfejlődésben.

2017. május 9-én délután 14 órától műhelyfoglalkozás keretében Csíkné Gábli Erika pszichológus beszélt a dadogásról a pszichológia aspektusából megközelítve azt. Az érdeklődő óvodapedagógusok, gyógypedagógusok és tanítók áttekintést kaptak a dadogás kialakulásának lehetséges okairól, annak komplexitásáról, valamint – kissé érintve a logopédia területét – a terápia összetettségéről, nehézségeiről is. A felmerülő kérdéseket megbeszélve egy szakmailag nagyon tartalmas, mindenképpen előre vivő beszélgetéssel folytattuk a délutánt.

Szabó Ildikó
telephely-vezető