Hírek

Tehetségfejlesztéssel kapcsolatos szolgáltatás igénybevétele

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat szakmai alapdokumentumában foglaltaknak megfelelően segíti a nevelési oktatási intézményekben folyó tehetségfelismerő tevékenységet, a tehetség azonosítást és a tehetséggondozást.

Ezt a tevékenységet a JNSZ Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Tagintézményeiben dolgozó tehetséggondozó munkatársak és a Székhelyintézményben dolgozó tehetségkoordinátor látják el.

Kapcsolatot tartanak az intézményekkel, azok vezetőivel, és az intézményekben dolgozó – tehetséggondozás iránt érzékeny – óvodapedagógusokkal, tanítókkal, tanárokkal.

Fontosnak gondoljuk a pedagógus kollégák ismereteinek bővítését, a tehetségre utaló felhívó jelekkel történő minél alaposabb megismerkedést. Ennek érdekében szakmai műhelyeket szervezünk, tájékoztatókat tarunk, kihelyezett formában a köznevelési intézményekben is.

Amennyiben „tehetséggyanús” tanuló/gyermek kerül látókörükbe, kérem adatait küldjék el a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat címére, hogy szükség esetén a további vizsgálatokat megszervezhessük, elvégezhessük.

Készséggel állunk a pedagógusok, tanulók és szülők rendelkezésére tanácsadással a Székhelyintézményben. A szolgáltatások igénybevétele térítésmentes. Az igénybevételhez kérjük a mellékelt megrendelőlap visszaküldését.

Szeptember és október hónap folyamán minden tankerületben tájékoztatót tartunk az intézményvezetők és pedagógusok részére az igénybe vehető szolgáltatásokról. Ezek helyszínéről és időpontjáról értesítést küldünk.

Űrlap letöltése: itt

Várjuk megkeresésüket az alábbi elérhetőségen: info.foig@jnszmpsz.hu