Beszámoló az NTP-FTP-14-0017 „Mesevári Morczy Kalandjai” pályázat megvalósításáról

BESZÁMOLÓ

NTP-FTP-14-0017
„Mesevári Morczy Kalandjai”
pályázat megvalósításáról

11

2015 januárjában lehetőséget kaptunk a Nemzeti Tehetség Program 2014 által meghirdetett NTP-FTP-14 elnevezésű pályázat megírására, amelyet szerencsésen meg is nyertünk. A pályázat célja sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztését, tehetséggondozását tette lehetővé. Az említett gyermekek közül 10-12 éves tanulókat választottunk ki, 3- 3 főt mindkét fegyverneki iskolai tagintézményből, innen lett a Morczy (Mór/a, Or/czy) név.

A programokat június 16-án kezdtük meg, minden délelőtt három féle foglalkozáson vettek részt a nebulók. Logikai készségüket, kézügyességüket, drámai érzéküket fejlesztettük az órák során. A logikájukat vicces, érdekes, gondolkodtató és mozgásos feladatokkal csiszolta Szabó Ildikó. A gyerekeknek nagyon tetszettek a változatos, mókás feladatok, szinte észre sem vették, mennyi képességük lett megmozgatva, fejlesztve. Kézügyességüket batyubábok, díszletek tervezésével, elkészítésével Varga Mária ügyesítette. Drámai érzéküket, memóriájukat A tulipánná változott királyfi című mese betanulásával, bábszínházi előadásával fejlesztgettem jómagam. A mesét a zárónapon a szülőknek elő is adták a gyerekek, nagyon ügyesen.

Hétfőn, június 22-én, egész napos kirándulást tettünk Poroszlóra, a Tisza- tavi Ökocentrumba. Láttuk az óriás akváriumot, sétáltunk a szabadidőparkban, megnéztük a 3D-s ismeretterjesztő filmet a Tisza- tóról és csodálatos csónakázásban volt részünk, amelyen sok érdekességet megtudtunk a Tisza – tó élővilágáról. Játszottak, tutajoztak, jókedvűen ezerféle dolgot tanultak a gyerekek.

Az egymást alig ismerő lurkókból az egy hétig tartó programok során nyíltabb, bátrabb, összetartó kis csapat kovácsolódott. Mesevári Morczy nagyon elégedett ezzel az eredménnyel!

Csíkné Gábli Erika
pszichológus

közzétéve itt Beszámolók, Pályázataink.