2022/2023 Jászberényi Tagintézmény

Beszámoló a 2022. június 16-án, a „Szülők Éve” keretében, a többletkötelezettségvállalás terhére rendezett családi napról

2023. június 16-án családi napot szerveztünk a korai fejlesztésben részesülő gyermekek és családjaik részére. A rendezvényen 6 kisgyermek, testvérek és szülők vettek részt, melynek célja közösségi élmények nyújtása a tagintézményben korai fejlesztésben részesülő gyermekek és családjaik számára, valamint inkluzív tevékenységek és a játékkörnyezet megteremtésével a gyermekek aktív részvételének támogatása. A gyülekező után „Kerekítő Tippentő” – mondókázós dalos-táncos mókázásra került sor Kovács Zoltánné Lajos Krisztina óvodapedagógus vezetésével. A közös játék után meginvitáltuk a gyerekeket egy kis fagyizásra, ropogtatni valóra, üdítőre. A tízórai után lehetőség nyílott kézműveskedésre, tenyérlenyomattal díszített fákat készítettek, illetve fagylaltot ragaszthattak papírból.  A rendezvény jó hangulatban telt és eredményes volt. A program tevékenységei összhangban álltak a gyermekek igényeivel és a program céljával. A szülőknek lehetőségük volt megismerkedni egymással és más fejlesztő szakemberekkel a szakszolgálat kötelékéből. Lehetőség nyílt a kötetlen beszélgetésre is, egymás gyermekeit jobban megismerve. A családi nap betöltötte célját mindenki megelégedésére, ezért szeretnénk a következő tanévben is megrendezni a programot.

Köszönet minden résztvevő kolléga tevékeny közreműködéséért, hozzájárulva a nap sikeres lebonyolításához és a szakszolgálat jó hírnevének öregbítéséhez.

2023. 06. 16.

Bartusné Major Ágnes
tagintézmény-igazgató