„Akkor hozod ki a legjobbat másokból, ha magadból is a legjobbat adod.”
/H. Firestone/

A Jász Nagykun Szolnok Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kunhegyesi Tagintézménye 2016. február 15-én kezdte meg feladatellátását a Kunhegyesi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kossuth Úti Általános Iskolai Tagintézményének épületében. Másfél éves működés után az épület funkcióváltása miatt, tagintézményünk 2017. augusztusában új helyre költözött. A Hajnal utca 3. szám alatt található épület, a városközpont közelében helyezkedik el. A helyiségek száma a jelenlegi dolgozói létszámunk színvonalas szakmai munkavégzéséhez megfelelő, eszközparkunk folyamatosan bővül. A vizsgálószobák tágasak, a mozgásfejlesztő szobában lehetőségünk van kisebb közösségi rendezvények, műhelyfoglalkozások megtartására is. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat „legfiatalabb” tagintézményeként, kis létszámú, de lelkes, a feladat iránt elkötelezett szakemberekkel, gyermekbarát környezetben várjuk a hozzánk fordulókat. Munkánk fontos része a szülőkkel, valamint a gyermekek oktatását, nevelését végző intézményekkel való kapcsolattartás, konzultáció annak érdekében, hogy mindenki a számára legmegfelelőbb terápiás és fejlesztő ellátást kaphassa meg.

Tagintézményünk által ellátott települések:

Abádszalók, Kunhegyes, Tiszabura, Tiszagyenda, Tiszaroff és Tomajmonostora.

Ellátott szakfeladataink:

  • Gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés és gondozás
  • Nevelési tanácsadás (pszichés gondozás, prevenciós képességfejlesztés)
  • Járási szakértői bizottsági tevékenység
  • Logopédiai ellátás
  • Kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozása

Célkitűzéseink:

  • A törvényi szabályozás mentén, a hatályos jogszabályok alkalmazásával, olyan szakmai munka biztosítása, amely egyaránt szolgálja a hozzánk forduló gyermekek, tanulók, szülők, partnerek megelégedését.
  • Kialakított kapcsolatrendszerünk ápolásával, folyamatos bővítésével, erősítésével, az egymást kölcsönösen támogató szakmai együttműködéssel arra törekszünk, hogy hatékonyan járulhassunk hozzá a térségünkben élő gyermekek/tanulók testi, szellemi és lelki fejlődéséhez.
  • A szakemberek közötti hatékony team-munka segítségével optimális, személyre szabott ellátás nyújtása a hozzánk fordulóknak.
  • Szakmai fejlődésünk biztosítása érdekében elkötelezettek vagyunk az önképzésre, a folyamatos szakmai megújulásra, ami lehetővé teszi a kliens igényeire alapuló, gyermekközpontú, személyre szabott, problémaspecifikus ellátás biztosítását.
  • Értékeink megőrzésével, kialakított hagyományainkra építve, olyan stabil működés megteremtése, ami lehetővé teszi szakmai munkánk elismerését.

 

Zsidóné Kádár Terézia
tagintézmény – igazgató