Logopédiai munkaközösség

Beszámoló a JNSZM Pedagógiai Szakszolgálat 2017. március 8-án tartott soros munkaközösségi foglalkozásáról

logo

A munkaközösségi foglalkozáson 13 kolléga vett részt, az aláírt jelenléti ív szerint. A foglalkozáson látogatást tett Csibi Enikő Főigazgató Asszony is.

A műhelymunkán- a munkatervnek megfelelően- beszédtechnikai tréningen vehettünk részt, Kutas Ernának, a JNSZM Pedagógiai Szakszolgálat Jászberényi Tagintézménye logopédusának jóvoltából.

20170308_151555A kolléganő először egy nagyon színvonalas, ugyanakkor nagyon élvezhető elméleti bevezető prezentációt mutatott be. Sajátos, nagyon érdekes nézőpontból, a tehetséggondozás oldaláról közelítette meg a beszédtechnikát. Előadását Sir Ken Robinson egyik TED (Technology, Entertainment, Design) keretében megtartott előadásának filmbejátszásával kezdte, mely egy olyan iskolarendszer álmát vetíti, ami nem aláássa, hanem támogatja a kreativitást. Megismerhettük a Czeizel- féle tehetségmodellt, a kiemelkedő teljesítmény megvalósulásához szükséges feltételeket, a tehetség fogalmát, valamint a tehetség kibontakoztatásában való lehetséges feladatainkat.

A kolléga ezt követően áttért a beszédtechnika és a tehetséggondozás kapcsolódási pontjaira, a beszédtechnika területeire. Montágh Imre egy régi hangfelvételével mindannyiunknak nagy örömet és derűs perceket szerzett.

Az elméleti bevezető után gyakorlati beszédtechnikai ízelítőt kaphattunk. A kollégák aktívan és lelkesen vettek részt a játékos, színes feladatok kivitelezésében, melyeket terápiás repertoárunk bővítésére is remekül használhatunk.

A foglalkozás végén kötetlen beszélgetés keretében szó esett néhány aktualitásról, a munkaközösség elkövetkezendő feladataival kapcsolatban.

A bemutató letölthető innen.

Szolnok, 2017. március 8.

Pappné Szabó Gabriella
munkaközösség-vezető