Munkaközösség Pályaválasztási munkaközösség Székhelyintézmény PVT

NAVIGÁTOR Európai uniós hálózatok a mobilitásért konferencia

Az Európai Bizottság támogatásával működő Eurodesk, EURES, Euroguidance, Europass hálózatok, valamint a Nemzeti Referencia Központ magyarországi képviselői 2015. december 3-án közös konferenciát szerveztek Budapesten, a Budapesti Európai Ifjúsági Központban.

Az esemény az egyes hálózatok tevékenységének megfelelően a foglalkoztatás, az ifjúság, az oktatás és képzés, valamint a pályaorientáció területein megjelenő, és az uniós mobilitást elősegítő tudást és jó gyakorlatokat kapcsolta össze.

A konferencia célja volt, amely maradéktalanul teljesült, hogy olyan szakembereknek nyújtson hasznos információkat, akik mindennapi munkájuk során a tanulási vagy munkavállalási célú mobilitást támogatják  az egész életen át tartó tanulás különböző szakaszaiban. A konferencia célcsoportjai az ifjúság, az oktatás és képzés, valamint a foglalkoztatás területén dolgozó tanácsadók és szakemberek.

Az esemény egyben lehetőséget biztosított arra, hogy a különböző szektorokban tevékenykedő szakemberek megosszák egymással tapasztalataikat, módszereiket, és együttműködési lehetőségeket alakítsanak ki.

Szolnok, 2015.12.04.

Kondor Elek
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat
pályaválasztási tanácsadó