Munkaközösség Pályaválasztási munkaközösség Székhelyintézmény PVT

„Szakmalabirintus 2015.” Pályaválasztási Napok a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrumban

A 2015 nyarától új szervezeti struktúrában működő Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Szakközépiskolája 2015. november 30 és december 2. között adott otthont annak a bemutatkozó rendezvénynek, ami az iskola megyei népszerűsítését célozta meg.

A programra Szolnok város és vonzáskörzetének általános iskolásai kaptak meghívást. A három nap alatt közel 750 hetedik és nyolcadik osztályos tanuló fordult meg a rendezvényen.

A szervezők interaktív standokkal várták az érdeklődőket, akik játékos készségpróbákkal, fejtörőkkel, szakmabemutatókkal találkozhattak. Megismerhették a szakképzési centrum iskoláit, tagintézményeit, az oktatott szakmákat, a felvételi követelményeket. A pedagógusok és a Jendrassik György Gépipari Szakközépiskola diákjai beiskolázási információkkal, szórólapokkal segítették tájékozódásukat. A természettudományos laborban érdekes, látványos kísérleteket, bemutatókat tekinthettek meg.

A rendezvény vendégei voltak:

  • Pedagógiai Szakszolgálat (pályaorientáció)
  • MH 86. Szolnok Helikopter Bázis (Katonasuli)
  • Városi Kollégium (kollégiumi elhelyezés, Arany János Program)

A Jász –Nagykun – Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat továbbtanulási, pályaválasztási tanácsadással foglalkozó szakemberei helyszíni szűrésen fogadták az általános iskolásokat, akik pályaválasztási kérdőíveket tölthettek ki és csoportos vagy egyéni tanácsadáson vehettek részt.

A szakszolgálati szolgáltatás igénybe vételének lehetőségeiről a kísérő pedagógusok, osztályfőnökök kaptak részletes tájékoztatást.

Az elérő program a résztvevők véleménye alapján betöltötte funkcióját, érdekes, informatív és orientáló volt.

Szolnok, 2015. december 4.

továbbtanulási, pályaválasztási tanácsadó
munkacsoport