Pályaválasztási munkaközösség

50 éves a Fővárosi Pályaválasztási Tanácsadó

50 éves a Fővárosi Pályaválasztási Tanácsadó

2017 szeptember 20-án részt vettünk az „50 éves a Fővárosi Pályaválasztási Tanácsadó Jubileumi Tudományos Konferenciáján”.

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Továbbtanulási és Pályaválasztási Tanácsadó Tagintézménye, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Pszichológiai Intézete valamint a MPT Tanácsadás Pszichológiája Szekciója szervezésében megvalósuló konferencia célja az volt, hogy gyökereinkből táplálkozva rátekintsünk a pályaorientáció szakmai kérdésének aktualitásaira, közösen vitassuk meg szakmánk kihívásait, kijelöljük feladatainkat a jövőben, valamint felhívjuk a figyelmet a pályaorientáció fontosságára mind a pedagógiai mind a pszichológiai munka tekintetében.

A konferencia erős szakmaiságával, kiváló előadóival, inspiráló előadásaival majd workshopjaival marad emlékezetes.

A köszöntések után meghallgathattuk prof. Dr. Oláh Attila előadását „Pályaválasztás és globális jóllét” témában, valamint Gebauer Ferenc: „Hagyományok és kihívások – egy „századváltó” intézmény” mindennapjai címmel. Rövid kávészünet után egy történelmi kerekasztal beszélgetés résztvevői lehettünk. „A hivatás az élet hátgerince” (Nietzsche) – címmel Ritoók Magdával, Rozsnyai Margittal és Gebauer Ferenccel beszélgetett dr. Viszket Mónika. Majd ismét előadások következtek: „A tehetséggondozás helye a pályaorientációban” címmel, Páskuné dr. Kiss Judit részéről, illetve „Az SNI mint különleges tényező az életpálya-építésben”dr. Török Réka részéről.

Az ebédszünet után műhelymunkára vonultunk különböző témákban, melyek hasznossága a mindennapi tanácsadói munkánkban köszön vissza.

Szakmailag megerősítő, emberileg támogató, kiváló ÜNNEPI konferencián vettünk részt. Köszönjük!

Szécsi Tibor
pályaválasztási tanácsadó