2023/2024 Székhelyintézmény

Kedvenc időtöltésükről adhattak elő a vármegyei fiatalok

A Jász-Nagykun-Szolnok Tehetségsegítő Tanács és a Szolnoki Tankerületi Központ a Nemzeti Tehetség Program pályázatának megvalósításához kapcsolódóan általános iskolai tanulók részére bemutatkozási lehetőséget hirdetett „Kedvenc időtöltésem” címmel.

A pályázat keretében lehetőség nyílt arra, hogy a vállalkozó tanulók társaik, tanárok és szülők előtt bemutassák azt a projektet, utat, munkát, alkotást, amelyre a legbüszkébbek, sokat dolgoztak rajta, ezért nagyon szeretik, és szívesen megosztanák másokkal. A kiírás szerint ezek lehettek projektek, modellek, alkotások, ábrák is, amelyeket magas szintre fejlesztettek, tehetségesek benne. Nem kellett kapcsolódniuk feltétlenül tantárgyakhoz, bármely területet lefedhettek a tudomány, a természet, valamint az informatika és a technika világából. A résztvevőknek körülbelül egy oldalas leírást kellett beadniuk, amelyben összefoglalták ezt a szívesen végzett tevékenységüket. A helyezéseket a meghirdetők által felkért szakmai bizottság tagjai döntötték el, a pályázók díjazásban, jutalomban részesültek. A beérkezett munkákat 2024. június 13-án délután a Szolnoki Szakképzési Centrum központi aulájában ismertették a diákok. A megjelenteket Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, a Jász-Nagykun-Szolnok Tehetségsegítő Tanács elnöke köszöntötte. A pályázat eredményhirdetését követően a kiemelkedő pályamunkákat a díjazottak tartalmas, izgalmas, szerteágazó területet bemutató prezentációk, kiselőadások formájában mutatták be. A díjakat, Dr. Kallai Mária országgyűlési képviselő, Rusvai Károly, a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója és Zsoldos Erzsébet, a JNSZ Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója adta át.

A díjazottak:

Első helyen végzett Farkas Ármin, Balogh Rózsa Júlia, Földi Anton, Malatinszki Laura Anna, Balogh Zente Péter, Földes Hanna és Boda Eszter.

Második helyezést ért el Fehér Zsombor, Szolnoki Réka, Zajac Szofia, Pándi Blanka Flóra, Mihály-Kurucz Lia, Szanyi Szófia, Kristály Tamara és Fejes Gergő.

Harmadik helyezést ért el: Bagdi Csongor, Hábel István Kornél, Cserepes Mira és Lakatos Sándor

A JNSZ Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat különdíját kapták:
Dávid Gábor, Burai Máté, Szabó Lili, Szabó Hunor, Ivacska Zsombor, Keresztes Kincső, Márton Csenge és Schmidt Áron.

 

Császár István
JNSZ Tehetségsegítő Tanács titkára