Kunhegyes 5340 Kunhegyes, Hajnal út 3.
Telefon: 59/300-568
E-mail: kunhegyes@jnszmpsz.hu
kunhegyes
Zsidóné Kádár Terézia
Tagintézmény – igazgató
Szabó Zoltánné
Tagintézményigazgató – helyettes

Nyitvatartási rendünk:   

Hétfő:            7.30 – 16.00
Kedd:             7.30 – 16.00
Szerda:          7.30 – 16.00
Csütörtök:    7.30 – 16.00
Péntek:         7.30 – 13.30

,,Nagy dolgokat tenni nem tudunk,
csak kicsiket, nagy szeretettel.”
/Teréz anya/

Bemutatkozás
A Jász Nagykun Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kunhegyesi Tagintézménye 2016. február 15-én kezdte meg működését a Kunhegyesi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kossuth Úti Általános Iskolai Tagintézményének épületében. Személyre szabott ellátással, elkötelezett, színvonalas tudással rendelkező szakemberekkel, gyermekbarát környezetben várjuk a hozzánk fordulókat. Munkánk fontos része a szülőkkel, valamint a gyermekek oktatását, nevelését végző intézményekkel való kapcsolattartás, konzultáció annak érdekében, hogy mindenki a számára legmegfelelőbb terápiás és fejlesztő ellátást kaphassa meg.

Célkitűzéseink:

Olyan szakmai munka kialakítása, amely a hozzánk forduló gyermekek, tanulók, szülők, partnerek megelégedését egyaránt szolgálja.

Szeretnénk a tanulási nehézséggel küzdő tanulóktól a tehetséges tanulókig olyan ellátást biztosítani, ami segíti a bennük rejlő lehetőségek kibontakoztatását.

Az ellátott települések társintézményeivel egymást kölcsönösen támogató szakmai együttműködés megteremtése.

Ellátási körzetünkbe Kunhegyes járás 6 települése tartozik:

Abádszalók, Kunhegyes, Tiszabura, Tiszagyenda, Tiszaroff és Tomajmonostora.

jovőképMunkánk során arra törekszünk, hogy a hozzánk fordulóknak olyan fogadtatásban legyen részük, hogy érezzék a személyes törődést és az egyéni bánásmódot. A terápiás foglalkozások hangsúlyozottságával szeretnénk nyitni a szülők felé.

Értékrendünk csomópontjai:

  • szakmai együttműködés
  • jó partneri viszony
  • törvényesség betartása
  • tudásmegosztással a szakmai fejlődés biztosítása

Jövőképünk:

Olyan intézménnyé szeretnénk válni, aki a komplex feladatellátáshoz biztosítja a szükséges szakembereket, tárgyi feltételeket, amelyekkel a hozzánk forduló gyermekeket, klienseket, intézményeket, magas szakmai színvonalon, gyermekbarát környezetben képes kiszolgálni.

A gyermekeket, szüleiken keresztül szeretnénk segíteni, elsődleges szocializációs színterük, a család összetartó erejének megerősítésében.

Kunhegyes járás kistérségében, tapasztalataink szerint, egyre nagyobb számban jelentkeznek különböző magatartásbeli, tanulásbeli és egyéb lelki problémákkal a szülők, gyermekeik kapcsán. Ezért biztosítani szeretnénk olyan mentálhigiénés, prevenciós és kisebb problémák kezelésére alkalmas csoport működését, olyan technikák átadásával, melyeket maguk a szülők is tudnak a hétköznapi élet során alkalmazni és ezzel gyerekeiket segíteni.

A szülők és a gyermekek közötti kapcsolat további erősítése érdekében, olyan foglalkozások tartását tervezzük, melyek során a szülők, a játék terén erősíthetik szülői kompetenciáikat, több teret biztosítva ezzel, kevés szabadidejük, gyermekeikkel való minőségi módon történő eltöltésére.