A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat
Kunszentmártoni Tagintézményének korai fejlesztő munkája

Tagintézményünkben 2013 szeptembere óta látunk el korai fejlesztés, oktatás és gondozási fladatokat, a megyei szakértői bizottság által javasolt formában és órakeretben.
Kunszm. fejlesztő1
Tagintézményünkben a korai fejlesztés helyszínei:
– Kunszentmártoni Tagintézmény Kunszentmárton, Kölcsey utca 7.
– Tiszaföldvár Ügyviteli telephely, Tiszaföldvár, Malom utca 1 II. em.
– Öcsöd Szivárvány Óvoda és Bölcsőde.
A tagintézményünk ellátási körzetébe tartozó települések: Cibakháza, Cserkeszőlő, Csépa, Kunszentmárton, Nagyrév, Öcsöd, Szelevény, Tiszaföldvár, Tiszainoka, Tiszakürt, Tiszasas.

A fejlesztést jelenleg 7 kisgyermek kapja. A fejlesztést 2 főállású pszichopedagógia és oligofrénpedagógia szakos gyógypedagógus, valamint megbízási szerződéssel 1 fő SZIT terapeuta és végzős szomatopedagógia szakos főiskolai hallgató látja el. A szükséges tárgyi és személyi feltételeink az eltelt időszakban folyamatosan javultak. Tiszaföldváron rendelkezésre áll egy konduktori szoba, ahol a mozgásfejlesztéshez szükséges eszközök nagy része megtalálható.

TF. konduktívA megyei szakértői bizottsággal és a védőnői szolgálattal folyamatos a kapcsolattartás annak érdekében, hogy minden gyermek hozzájuthasson a megfelelő fejlesztéshez, minek következtében az elmúlt tanévben 3 korai fejlesztett kisgyermek kezdhette meg óvodai nevelését. Kollégáink kiváló szakmai felkészültséggel és elhivatottsággal végzik munkájukat. Szükség esetén a tiszaföldvári és a kunszentmártoni telephelyünkön tájékoztatást és nevelési tanácsadást tudunk biztosítani, a Székhelyintézmény Megyei Szakértői Bizottság vizsgálatáig.