Szakszolgálatunk, Tiszafüred város központjában, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Háromkirályok Óvoda épületében található. Intézményünk kellemes környezetben, elhivatott szakemberekkel, szépen berendezett, jól felszerelt foglalkoztató-fejlesztő szobákkal várja a hozzánk forduló klienseket.

Tagintézményünk a Tiszafüredi járás településein nyújt szakmai szolgáltatást: Tiszafüred, Tiszaszőlős, Tiszaderzs, Tiszaszentimre, Tiszaigar, Tiszaörs és Nagyiván.

Feladatainkat elsősorban a szakszolgálatban látjuk el. Egyes feladatok, mint az óvodai logopédiai és nevelési tanácsadás keretében megvalósuló prevenciós fejlesztés a gyermek intézményében történik.

Kis létszámú, de rugalmas, a felmerülő új igényekhez és változásokhoz jól alkalmazkodó közösség vagyunk. A zökkenőmentes működés, szakmai biztonság, kiszámíthatóság megteremtése elsődleges szempont a számunkra.

Fő célunk az intézmény sokszínű szolgáltatásait igénybevevő kliensek elvárásainak megfelelő, a Fenntartó igényeihez alkalmazkodó, hatékony és eredményes gyermekközpontú beavatkozás. Intézményünk fő nevelőereje az elfogadó légkör, a magas fokú tolerancia, mely által egészséges, önmagukban bízó, képességeiknek megfelelő tudással rendelkező gyermeket segíthetünk fejlődésükben. Hosszútávú célunk megteremteni a stabil működést, a folyamatos fejlődést, a kollégák szakmai kiteljesedését, melyek a szakszolgálat szakmai hírnevét, megbecsülését, elismerését szolgálják.

Intézményünk várja a gyemek fejlődésében tapasztalható elmaradással, tanulási nehézséggel és pszichés problémákkal küzdő klienseket születéstől a középiskolás korosztályig.

Szakmai segítségünket kérhetik: a szülők, a területileg illetékes oktatási intézmények, gyermekorvosok, védőnők és a gyermekvédelmi intézmények.

Forduljanak hozzánk bizalommal, sokéves tapasztalataink alapján tudjuk, hogy van megoldás egy problémás gyermek vagy helyzet kezelésében!

A gyermek vizsgálatához és kezeléséhez minden esetben a szülő(k)/gyám hozzájárulása szükséges.

 

Krómi Zoltánné
mb. tagintézmény – igazgató