Pályaválasztási munkaközösség Tehetség munkaközösség Uncategorized

„Szakmák Világa”

pvt-logo-ovalis2A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Törökszentmiklósi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya „Szakmák világa” címmel rendezett Pályaválasztási Kiállítást és Szakmai Napot  2016. november 15-én, a törökszentmiklósi Székács Elemér Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola sportcsarnokában.

A rendezvényt Dr. Kállai Mária Jász-Nagykun-Szolnok Megyei kormánymegbízott nyitotta meg. A kiállítás résztvevőit köszöntötte még Fehér Petra a megyei önkormányzat képviselője, illetve Markót Imre Törökszentmiklós város polgármestere is, majd az „Ezerjó” Szentmiklós Néptáncegyüttes műsora következett.

kepatmeretezes_hu_dsc_0215A rendezvényen 30 kiállító mutatta be ajánlatait a diákoknak, akik közül 24 középfokú oktatási intézmény volt, ahol az oktatott szakmákkal, intézményekkel, gyakorlati képzőhelyekkel ismerkedhettek a diákok.  A szakképzést folytató intézmények élő szakmabemutatókkal, szakmai fogások kipróbálásával adtak lehetőséget a gyerekeknek, továbbá bemutatkoztak a térségi munkáltatók és  interaktív szakmai bemutatókkal is várták az érdeklődőket.

kepatmeretezes_hu_dsc_0219A rendezvény jó hangulatban zajlott le, a kiállítók színes kavalkádot teremtettek, ami tartalmazott disznóvágást kóstolóval, volt lovaglás, hintalóval sétakocsikázás, portré/grafika rajzolás. A tanulók megismerkedhettek azokkal a háztáji állatokkal, amelyekkel a városi diák ritkán találkozhat.

Számszerűen 700 diák, 70 pedagógus, szülők és egyéb meghívottak látogatták meg a törökszentmiklósi rendezvényt.

Váczi Emese
pályaválasztási tanácsadó