Beszámolók Pályázataink

Beszámoló az NTP-FTP-14-0017 „Mesevári Morczy Kalandjai” pályázat megvalósításáról

BESZÁMOLÓ

NTP-FTP-14-0017
„Mesevári Morczy Kalandjai”
pályázat megvalósításáról

11

2015 januárjában lehetőséget kaptunk a Nemzeti Tehetség Program 2014 által meghirdetett NTP-FTP-14 elnevezésű pályázat megírására, amelyet szerencsésen meg is nyertünk. A pályázat célja sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztését, tehetséggondozását tette lehetővé. Az említett gyermekek közül 10-12 éves tanulókat választottunk ki, 3- 3 főt mindkét fegyverneki iskolai tagintézményből, innen lett a Morczy (Mór/a, Or/czy) név.

A programokat június 16-án kezdtük meg, minden délelőtt három féle foglalkozáson vettek részt a nebulók. Logikai készségüket, kézügyességüket, drámai érzéküket fejlesztettük az órák során. A logikájukat vicces, érdekes, gondolkodtató és mozgásos feladatokkal csiszolta Szabó Ildikó. A gyerekeknek nagyon tetszettek a változatos, mókás feladatok, szinte észre sem vették, mennyi képességük lett megmozgatva, fejlesztve. Kézügyességüket batyubábok, díszletek tervezésével, elkészítésével Varga Mária ügyesítette. Drámai érzéküket, memóriájukat A tulipánná változott királyfi című mese betanulásával, bábszínházi előadásával fejlesztgettem jómagam. A mesét a zárónapon a szülőknek elő is adták a gyerekek, nagyon ügyesen.

Hétfőn, június 22-én, egész napos kirándulást tettünk Poroszlóra, a Tisza- tavi Ökocentrumba. Láttuk az óriás akváriumot, sétáltunk a szabadidőparkban, megnéztük a 3D-s ismeretterjesztő filmet a Tisza- tóról és csodálatos csónakázásban volt részünk, amelyen sok érdekességet megtudtunk a Tisza – tó élővilágáról. Játszottak, tutajoztak, jókedvűen ezerféle dolgot tanultak a gyerekek.

Az egymást alig ismerő lurkókból az egy hétig tartó programok során nyíltabb, bátrabb, összetartó kis csapat kovácsolódott. Mesevári Morczy nagyon elégedett ezzel az eredménnyel!

Csíkné Gábli Erika
pszichológus