Beszámolók Külső-belső továbbképzés Mezőtúri tagintézmény

Beszámoló a Fejlesztő, Konduktori és Gyógypedagógiai Tagozat Konduktív Pedagógiai Munkacsoport Konferenciájáról

A JNSZM PSZ Mezőtúri Tagintézmény képviseletében 2020. február 20-án részt vettem a Nemzeti Pedagógus Kar Fejlesztő, Konduktori és Gyógypedagógiai Tagozat Konduktív Pedagógiai Munkacsoport Konferenciáján, Budapesten.

Máthé-Tóth Magdolna, a fejlesztő-, konduktori és gyógypedagógiai szakmai tagozat konduktív pedagógiai munkacsoportjának vezetőségi tagja köszöntötte a résztvevőket. Ezek után számos érdekes előadást hallgathattunk meg.

Elsőként Hargitai Enikő a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgató-helyettese beszélt a konduktorok szerepéről a pedagógiai szakszolgálatokban. Érdekes volt hallgatni miképpen vélekedik a konduktorok munkájáról, hogyan dolgoznak együtt más szakemberekkel, és milyen eredményeket értek el az elmúlt években.

Molnár Edina konduktor segítségével betekinthettünk a Veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház PIC osztályára és megtudhattuk, hogy mit tehet egy konduktor a PIC-ben.

Vissi Tímea, a SOTE Pető András Kar konduktora az intézményben használt mérőeszközökkel ismertetett meg bennünket.

A kávészünet után dr. Lakatosné Pintér Anita, konduktor-tanító, tehetségfejlesztő szaktanácsadó a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat vizsgálatvezető-helyettesének „A konduktori kompetencia szélesítésének lehetőségei a pedagógiai szakszolgálatok szakértői bizottságainak pszichodiagnosztikai tevékenysége során” című előadása következett. A közösen elfogyasztott ebéd után a nap befejezéseként műhelymunkák következtek. Egy esetbemutatást hallhattunk Molnár Edinától, amely hasznos tapasztalatokkal gazdagította a szakembereket.

Köszönöm a lehetőséget hogy részt vehettem a konferencián!

Mezőtúr, 2020. február 27.

Csete Olga
konduktor