Beszámolók

Beszámoló a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat INYR- értekezletéről

2019. október 15-én délután tartottuk meg intézményünkben az Integrált Nyomon követő Rendszer felhasználásával kapcsolatos munkaértekezletünket, melyen a főigazgató, a főigazgató-helyettesek, a tagintézmények igazgatói, valamint a munkaközösségek vezetői vettek részt.

A 3. sz. INYR-hírlevelében a következő tájékoztatást adta az Oktatási Hivatal: „Az INYR elsősorban a pedagógiai szakszolgálati intézmények működéséről szóló 15/2013. (II. 26.) EMMI rendeletben meghatározott ellátási adatokat gyűjti, amelyek a tanügyi dokumentumokban is vezetésre kerülnek. Az INYR támogatja a papír alapú adminisztrációt, illetve helyi szabályozás alapján a tanügyi dokumentumok előállításra is képes, és lehetőséget biztosít a duplikált adminisztráció ésszerűsítésére.” 

Az értekezlet célja ennek megfelelően az volt, hogy a szakembereink által eddig is szakszerűen és pontosan vezetett INYR dokumentációval ki tudjuk váltani az eddig papír alapon adminisztrált dokumentációnkat, és ezzel a feladatellátás többszörös adminisztrációját csökkenteni tudjuk. Az INYR helyi szabályzatát ennek megfelelően módosítani szükséges. Ezekre a módosításokra tettek javaslatokat a részt vevő szakemberek. Megegyeztünk a szakfeladatok naprakész dokumentálásában, a kötelezően feltöltendő dokumentumokról (a szakértői bizottsági tevékenység és korai ellátás szakfeladat esetében) a tagintézményekben az adatok havonkénti elektronikus kimentésében és tárolásában, valamint a vezetői ellenőrzés módjában. Az INYR-ben vezetett dokumentumok ilyen formán a szükséges tanügyi dokumentumokat képezik. Az INYR szabályzatunk módosításáig azonban szükség van az eddigi papír alapú adminisztráció vezetésére is.

Az INYR szabályzatunkban szükséges módosításokhoz a tagintézmények és a munkaközösségek vezetői javaslataikat elküldik a Főigazgatóságra, majd ennek megfelelően történik a Szabályzatunk korrekciója.

Szolnok, 2019. október 18.

Magyarné Kovács Ildikó
főigazgató-helyettes