Beszámolók Jászberényi Tagintézmény Szakértői munkaközösség

Beszámoló a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Jászberényi Tagintézmény Szakmai napjáról

„Lásd, halld, értsd és játszd” címmel 2017. május 10-én került megrendezésre Jászfényszarun, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Jászberényi Tagintézmény Szakmai napja.

A rendezvényen gyermekorvos, szülők, védőnők, óvodapedagógusok vettek részt. A résztvevők köszöntése után előadásokat hallhattunk a pszichodrámáról, mint terápiás eszközről, a szakszolgálat szakértői bizottsági tevékenységéről, a logopédiai ellátás folyamatáról, valamint a korai fejlesztés jelentőségéről. A szakemberek előadásainak célja az volt, hogy a szakszolgálat széleskörű munkáját megismertesse a résztvevőkkel, felhívja a figyelmet a szülőkkel való együttműködés kialakításának fontosságára, a fejlesztés, pszichológiai gondozás jelentőségére.

A szünetet követően három teremben játékos foglalkozásokat tekinthettünk meg:

A „Színezd ki a világot” című foglalkozáson, a színek felhasználásával képességfejlesztő foglalkozást mutattak az érdeklődők számára.

A pszichológusok „Egyszer volt, hol nem volt” címmel a pszichodráma eszközeit felhasználva tartottak rövid foglalkozást az érdeklődő gyerekekkel.

A logopédiai foglalkozáson pedig beszédészlelést, beszédmegértést fejlesztő gyakorlatokat nézhettünk meg.

Köszönjük a Jászberényi Tagintézmény munkatársainak a szervezést, az előadásokat, foglalkozásokat, amelyek hasznos információkat tartalmaztak, és a szülők pedagógusok, egészségügyi szakemberek betekinthettek a pedagógiai szakszolgálat mindennapi munkájába.

Barnáné Pintér Gizella
és Kátainé Darók Bernadett