Beszámolók Mezőtúri tagintézmény

Beszámoló a Kádas György EGYMI 90 éves fennállásának ünnepségéről

2018. november 23-án került megrendezésre a Kádas György EGYMI 90 éves fennállásának ünnepi programja. Az ünnepélyt a diákok palotás tánca nyitotta meg, ezt követően Sági István ill. Tatár Jánosné nyitó gondolataival, visszaemlékezésével vette kezdetét a program. Rövid videós visszaemlékezés által elevenedett fel a Kádas György EGYMI 90 éve – megható pillanatokba nyerhettünk betekintést.

A köszöntőket követően az intézmény lengyel testvériskolája mutatkozott be. Agota Wycišlak igazgató mutatta be a lengyel intézményt, színes fotókkal, videókkal betekintést nyerhettünk az ott zajló mindennapokba. Ezt követően az ottani logopédiai ellátásról kaphattunk átfogó képet.

Dr Márkus Eszter előadásában az érzékelés-észlelés fejlesztésének lehetőségeiről beszélt. Előadásában hangsúlyozta a komplex szenzoros stimuláció és a mozgásfejlesztés fontosságát, videó formájában szemléltette ennek színes variációit.

Őszi Tamásné az autizmus spektumzavar speciális módszertanát helyezte előadásának fókuszába. Számos módszert ismertetett, melyek hatékonyan alkalmazhatóak az autista gyermekek fejlesztése során.

Az előadások közötti szünetben a tanulók szebbnél szebb alkotásait tekinthettük meg, illetve lehetőségünk volt néhány fejlesztő eszközt megismerni, kipróbálni.

Az előadás sorozatot a Fábián Gábor előadása zárta, aki a filmezést mutatta be, mint hetedik művészeti ágat a fogyatékkal élők életében.

Szakmailag értékes gondolatokkal gazdagodhattam, köszönöm az intézmény vezetőségének, hogy a programon való részvételemet lehetővé tette!

Józsáné Gombos Katalin
JNSZMPSZ Mezőtúri Tagintézmény
logopédusa