2021/2022 Beszámolók Mezőtúri tagintézmény

Beszámoló a Mezőtúri Tagintézményben megszervezett SZIKRA Tábor 3. napjáról

A JNSZMPSZ Mezőtúri Tagintézményében a Szikra Tábor harmadik napján a városunk kulturális örökségével, a fazekassággal ismerkedhettünk meg.  Nagy hangsúlyt fektettünk a mai napra is, hiszen fontosnak tartjuk, hogy minden gyermek megismerje városunk történetét, főbb nevezetességeit. Programjaink közt szerepelt:

  • látogatás a Túri Fazekas Múzeumba, kulturális örökségünk megismerése,
  • korongozás kipróbálása, agyagozás
  • fagyizás-felajánlás

Mindegyik nap különleges, de ezt a napot kiemelten kezeltük, hiszen mezőtúriként úgy gondoltuk meg kell ismertetnünk a gyerekekkel a fazekas mesterség csínját-bínját. Ki lehetett volna erre a legalkalmasabb, ha nem egy fazekas mester! A napunk ismét fantasztikus volt! Megismerkedtünk az agyaggal, mint anyaggal, készíthettünk agyagfigurákat, és ami a csúcspont volt, hogy kipróbálhattuk a korongozás technikáját is. Sokunknak a „nagy áttörések” napja volt ez, hiszen teljesen kiléptünk a komfortzónánkból, élveztük az agyag érintését és egy teljesen új tevékenységben is kipróbálhattuk magunkat. Az elkészült műveket kiégetik számunkra és a későbbiekben mindenkinek az otthona dísze lehet. A nagy melegben egy hűsítő fagyival zárhattuk le a napot, amit mindenki saját maga rendelhetett meg a Buona Sera étterem teraszán.

Szeretnénk köszönetet mondani a Túri Fazekas Múzeum dolgozóinak, külön köszönet Pusztai Zsoltnak az igazán élménydús délelőttért és Pongrácz Zoltánnak a finom fagyiért!

A JNSZMPSZ Mezőtúri Tagintézményének közössége