2021/2022 Beszámolók Mezőtúri tagintézmény

Beszámoló a Mezőtúri Tagintézményben megszervezett SZIKRA Tábor 4. napjáról

A JNSZMPSZ Mezőtúri Tagintézményében a Szikra Tábor negyedik napján többek között állatasszisztált terápiás módszerekkel ismerkedhettünk meg. Programjaink közt szerepelt:

  • reggeli relaxáció a Snoezelen terápiás szobában
  • kutyaterápiás bemutató
  • barátkozás a lovakkal, lovaglás pónilovon
  • ebéd a Buona Sera Pizzeriában- közös étkezési kultúra elsajátítása- felajánlás

A napunkat egy kis relaxációval kezdtük, melynek színtere a Snoezelen multiszenzoros szoba volt. Miután teljesen „ellazultunk” a Kutyával egy Mosolyért Alapítvány kutyaterápiás bemutatóját nézhettük meg. Keve és Zete teljesen elvarázsolt bennünket! Nemcsak simogathattuk őket, hanem különleges trükkökkel is elkápráztattak minket, amelyeket természetesen együtt végeztünk. A bemutató végén önfeledten játszadozhattunk a kutyusokkal. A lovardában a pónik simogatása már szinte mindenkinek természetes volt, de a bátrabbak Kócos hátára is felülhettek. Megindító pillanat volt, mikor láttuk, hogy a lovaglással hogyan oldódtak az érzelmek, hogyan kapcsolódott a ló és a lovasa. Az ott található játszótér pedig maga volt a csoda! A napot egy finom ebéddel zártuk a Buona Sera Pizzeriában, a közös étkezési kultúra elsajátítása céljából.

Szeretnénk köszönetet mondani Csuka Laurának és Kócosnak, a Nabolex Kft-nek, valamint Prifer-Berényi Dorinának és Prifer Zsoltnak a finom ebéd felajánlásáért, valamint a Buona Sera Pizzeria munkatársainak a kedves kiszolgálásért!

A JNSZMPSZ Mezőtúri Tagintézményének közössége