2021/2022 Beszámolók Mezőtúri tagintézmény

Beszámoló a Mezőtúri Tagintézményben megszervezett SZIKRA Tábor 5. napjáról

A JNSZMPSZ Mezőtúri Tagintézményében a Szikra Tábor ötödik napja a hét táborzáró napja volt. Programjaink közt szerepelt:

  • Szülők számára kerekasztal beszélgetés szakemberekkel (gyógypedagógus, pszichológus, tehetséggondozó pedagógus), valamint egymással.
  • Városnézés a Csepel 344D teherautó platóján utazva- felajánlás.
  • Az együttjátszás öröme a városi játszóházban-felajánlás.

A napunkat hol is kezdhettük volna máshol, mint a relaxációs hatású Snoezelen multiszenzoros szobában. Majd szórakoztató képességfejlesztő játékok sorát próbálhattunk ki, míg az udvaron a szülők számára a szakemberek konzultációs kerekasztal beszélgetést kezdeményeztek. Nagyon örültünk, hogy nem csak a szakemberekkel alakult ki elmélyült beszélgetés, hanem a szülők egymás közt is megosztották tapasztalataikat, tanácsokkal látták el egymást. A beszélgetés után megérkezett a Csepel teherautó sofőrünkkel, Fekécs Gáborral együtt, aki teljes odafigyeléssel minden kis „nyűgünket” figyelembe véve vitt egy kört a városban. Mondanom sem kell, hogy felnőtt, gyermek egyaránt élvezte az utazás eme formáját. Majd a városi játszóházban tölthettük felszabadultan az időt. A nap végén érzékeny búcsút vettünk egymástól. Miután minden gyereknek ez a tábor volt az első, egy kis emléklappal ajándékoztuk meg őket. Kellemesen elfáradtunk a hétvégére mégis boldog mosoly húzódott mindenki arcán. A gyerekeknek és a szülőknek a sok élmény miatt, a pedagógusoknak pedig, hogy újra együtt lehettek korábbi kis tanítványaikkal, adhattunk magunkból ismét valamit, ami felgyújtotta azt a bizonyos szikrát a gyermekekben. Igazán élménydús, érzelmekkel csordultig teli hetet zárhatunk.

Szeretnénk köszönetet mondani Fekécs Gábornak, aki többek között a városnézés élvezetes módját is biztosította számunkra, Pappné Juhász Emíliának, valamint a Mezőtúri Intézményellátó Kft. munkatársainak, akik a városi játszóházban teljes körű lehetőséget biztosítottak számunkra, Takács Zoltánnak, aki finom cseresznyével lepett meg minket, Csótya Leventének a gondoskodásért, és mindenkinek, aki egész héten gondolt ránk! Kiemelten hálásak vagyunk a Szikra Tehetséggondozó Egyesületnek, aki az egész hét változatos programjait biztosította.

A JNSZMPSZ Mezőtúri Tagintézményének közössége