2021/2022 Beszámolók Szakértői munkaközösség

Beszámoló a szakértői bizottsági tevékenységet folytató munkaközösség 2022. május 26-án tartott foglalkozásáról

A munkaközösség negyedik találkozójára 2022. május 26-án került sor, helyszíne a Kunszentmártoni Tagintézményünk volt. A találkozó tartalmi felépítése három területet érintett:

  • A Kunszentmártoni Tagintézmény munkájának megismerése, intézménylátogatás
  • Tanév tapasztalatainak összegzése, értékelése
  • Esetmegbeszélések

Résztvevők:

Ungi Marianna főigazgató helyettes, MSZB vezető, Kátainé Darók Bernadett (Megyei Szakértői Bizottság), Imréné Cselóczki Andrea (Kunszentmártoni Tagintézmény), Szombati Zoltánné (Tiszaföldvári Telephely), Gácsiné Tóth Marianna (Kunszentmártoni Tagintézmény), Szőke Lilla (Mezőtúri Tagintézmény), Nagyné Sári Ágnes (Újszászi Telephely), Pásztorné Parádi Emőke (Szolnoki Tagintézmény), Szabó Ildikó (Fegyverneki Telephely), Zsidóné Kádár Terézia (Kunhegyesi Tagintézmény), Zsoldos Erzsébet (Karcagi Tagintézmény), Mihályiné Simon Rita (Megyei Szakértő Bizottság)

A köszöntőt követően Imréné Cselóczki Andrea Tagintézmény-igazgató Asszony bemutatta az intézményük történetét, hogyan és mikor költöztek az épületbe, majd bejártuk az intézményt. A szakszolgálat a Kunszentmártoni Technikum és Szakképző Iskola épületében található a földszinten, egy oldalsó folyosón 4 terápiás szobával, irodával és kiszolgáló helyiségekkel, melyek a körülményekhez képest jól felszereltek, hangulatosak. Itt korai fejlesztések zajlanak, illetve pszichológiai, gyógypedagógiai vizsgálatok. Tagintézmény-igazgató Asszony beszélt az iktatórendszerükről is, arról, hogy ez hogyan vált be nekik. A foglalkozás második részében a felmerülő problémák megbeszélésére tértünk át, mint például az online oktatás miatt felszaporodó vizsgálatok kérdése, amely minden tagintézményben tapasztalható. Megfogalmazódott, hogy kevés a szakember ezen vizsgálatok elvégzésére. Az INYR feltöltésnél nehézséget okoz néhány kollégánál a szakképzésben tanulók adatainak, vizsgálati eredményeinek a feltöltése.  Itt átmeneti azonosítóval küszöbölik ki a problémát. A munkaközösségi foglalkozás végén a következő tanév munkatervének lehetséges témáiról egyeztettünk. A jövőben is szeretnénk folytatni a tapasztalatok megosztását egymás között.

Szolnok, 2022. május 27.

Mihályiné Simon Rita
munkaközösség-vezető