Beszámolók Logopédiai munkaközösség

Összefoglaló a Túrkevei  Óvoda Szakmai Napjáról

2017. április 20-án a Túrkevei Óvoda Igazgatóság és Bölcsőde szakmai napot szervezett az óvónők és a pedagógiai munkát segítők számára.

Az ünnepélyes megnyitót a Deák Ferenc úti Óvoda Maci csoportjának előadása követte. Az előadásban aktívan közreműködött Teleki Orsolya, a szarvasi Gál Ferenc Főiskola negyedéves, végzős óvónő hallgatója.

Az első előadó Budai Mária, a Homoki Óvoda óvónője volt, aki a POK megbízásából a tehetséggondozás óvodai lehetőségeiről, a szervezés menetéről, a tehetségműhelyek fontosságáról tájékoztatta a jelenlévőket. Mivel a túrkevei óvodákban még nincs hagyománya a tehetséggondozásnak, az előadást számos felmerülő kérdés követte.

Második előadóként a JNSZMPSZ Mezőtúri tagintézményét képviselve gyógypedagógiai és logopédiai aktualitásokról beszéltem. Előadásomban az iskolaérettségi vizsgálat menetét, az elmúlt évek során szerzett tapasztalatokat osztottam meg a hallgatósággal. Az előadásom végén csokorba szedtem a szülőktől és óvónőktől gyakran hozzám intézett kérdéseket, továbbá igyekeztem támaszt nyújtani az óvónők számára a beszédhibás gyermekek csoportos fejlesztéséhez.

Mezőtúr, 2017.04.23.

Józsáné Gombos Katalin
gyógypedagógus-logopédus