Beszámolók

PRO TALENTO 2015

PRO TALENTO Emlékérem átadása

 

Az egykori Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet, Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat 1998-ban hozta létre a Versenyképes Tudásért Alapítványt. Az Alapítvány fő célja a tehetséggondozás megvalósítása a tehetséges tanulók és pedagógusok tehetséggondozó munkájának elismerése. Az Alapítvány kuratóriuma ítéli oda a Pro Talento Emlékérmet. Az emlékérem ezüstözött plakett, Szabó Imre fia Béla művésztanár alkotása. Az oklevélen sorszámmal jelölt az emlékérem sorszáma.

Az eltelt 17 év alatt 64 érmet adott ki évente három pedagógusnak, és egy-egy 12. évfolyamos tanulónak.

Az emlékérem elnyerésére pályázniuk kell az intézményeknek, a felterjesztett pedagógusok közül pedig a kuratóriumi tagok gondos mérlegelés alapján választották ki a három pedagógust, akik ünnepség keretében kapták meg az emlékérmet.

Ebben a tanévben 9 felterjesztés érkezett a megyéből, 7 általános, és 2 középiskolában tanító pedagógust találtak érdemesnek az intézmények az emlékéremre történő felterjesztésre.

A 2015. március 31-én megszűnt Pedagógiai Intézet Pro Talento Emlékérem átadással kapcsolatos tevékenységét, a Jász-Nagykun-Szolnok Tehetségsegítő Tanács és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat vette át. Ebben a tanévben már ezek a szervezetek írták ki a pályázatot, s kérték fel a bírálókat a döntésre. A továbbiakban a két szervezet évente írja ki a pályázatot a szabályzatnak megfelelően, s gondos mérlegelés alapján felkért bírálók döntenek arról, hogy ki kapja a díjat.

Ebben az évben is Dr. Kállai Mária kormánymegbízott asszony a Jász-Nagykun-Szolnok Tehetségsegítő Tanács elnöke köszöntötte a résztvevőket és adta át az emlékérmeket.

A 2015. évi díjazottak:

Dr. Jakabné Fekete Edit matematika-fizika szakos tanár a Tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium Szakképző Iskola Általános Iskola és Kollégium igazgatóhelyettese

Oláhné Farkasinszki Edit magyar nyelv és irodalom – francia nyelv szakos tanár a Szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium tanára

Sósné Kádár Marianna a Törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskola, Óvoda tanára

A tanulók közül 2015-ben Gál Fanni a Verseghy Ferenc Gimnázium 12. évfolyamos tanulója kapta az emlékérmet.

Képek a rendezvényről: