Beszámolók

„Szakma határok nélkül”

Beszámoló a Szolnoki Műszaki Szakközép-és Szakiskola rendezvényének tapasztalatairól

 A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat továbbtanulási, pályaválasztási tanácsadást végző szakemberei 2015. 04.20-22. között részt vettek a Szolnoki Műszaki Szakközép-és Szakiskola „Szakma határok nélkül” című rendezvényén, melynek célja volt többek között, hogy a tanulók játékos feladatokon keresztül ismerkedjenek az egyes szakmákkal és szerezzenek pozitív tapasztalatokat a szakközépiskolai tanulás előnyeiről.

A három napos rendezvényt több mint 300 általános iskolai tanuló kereste fel Szolnokról és a környező településekről (Fegyvernek, Kengyel, Tiszasüly, Zagyvarékas).

A 6. és 7. osztályosok csoportjai végiglátogatták az interaktív rendezvény öt állomását, amelyek lehetőséget adtak a szakmák követelményeinek megismerésére, ügyességet igénylő szakmai készség-feladatok kipróbálására, a szakközépiskola diákjaival és pedagógusaival való beszélgetésekre.

Valamennyien felkeresték a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat standját, ahol képességfelmérő kérdőívek kitöltése után a szakemberek rövid, egyéni pályaválasztási tanácsadással segítették az érdeklődőket.

A rendezvényt meglátogatta Dr. Czomba Sándor a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatás- politikáért felelős államtitkára, valamint Szutorisz-Szügyi Csongor tankerületi igazgató.

A nagy érdeklődés, a pozitív visszajelzések alapján a Műszaki Szakközépiskola kezdeményezése maximálisan elérte célját. A továbbtanulási döntés előtt álló diákok az információs tanácsadáson túl személyes, saját aktivitásukra épülő tapasztalatokat szerezhettek, ami pedagógusaik pályaorientációs munkáját is megkönnyítheti a következő tanévben.

Szolnok, 2015. április 27.

Készítették:

a Jász -Nagykun-  Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Székhelyintézmény továbbtanulási, pályaválasztási tanácsadás munkatársai

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC