2023/2024 Fegyverneki Telephely

Nyílt foglalkozások a Fegyverneki Telephelyen

2024. április 23-án nyílt foglalkozásokat tartottunk a Szakszolgálat keretein belül. A logopédiai foglalkozás célja volt, hogy a szülők betekintést nyerjenek a beszéd- és nyelvi fejlesztéssel kapcsolatos feladatokba, játékokba, a logopédiai fejlesztéseken megtalálható eszközök használatába. A szülők a foglalkozás végén örömmel kezükbe is vehettek néhány logopédiai eszközt.

A részképességeket fejlesztő komplex jellegű foglalkozás szintén jó hangulatban telt, melyet Szabó János gyógypedagógus vezetett. A foglalkozáson egy, a gyermekek gyakorlatait magába foglaló játékos feladatsor elemein mentek végig, ahol babzsákkal és meteor poi-val dolgoztak. A változatos ügyességi és mozgáskoordinációs feladatok után a szülőkkel megbeszélték az egyes gyakorlatok végzése során tapasztaltakat, a gyakorlatokban rejlő fejlesztési lehetőségeket, valamint a módszer továbbvitelének lehetséges hatásait az iskolai munkára.

Csíkné Gábli Erika pszichológus a gyerekeknek és szülőknek festés témakörben szervezett órákat. A festést és rajzolást elsősorban a kliensek önbizalmának növelésére, önismeretének fejlesztésére „használja”, de a figyelem, kreativitás és sok egyéb tulajdonság, sőt, az egész személyiség építésére is megfelelő lehet. A gyerekek és a szülők nagy érdeklődéssel vetették bele magukat a munkába. Igazán szép, mutatós művek születtek – tulipánokat festettek. Mindenki büszkén vitte haza az általa alkotott gyönyörű képet.

Fegyvernek, 2024. április 23.

Farkasné Rózant Ildikó
tagintézményigazgató-helyettes,
telephelyvezető