Hírek Rendezvényeink

Pedagógiai szakszolgálati tehetséggondozó koordinátorok és munkaközösség-vezetők országos fóruma

logo_szoveg_nelkul_atlatszo_hatter_2tehetseggondozas-logo

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat

Nemzeti Tehetségprogram Pályázat keretéből kétnapos fórumot szervez a megyei szakszolgálatok tehetséggondozó munkaközösségeinek vezetői részére.

A Fórum időpontja:
2017. március 27. 12 óra – 2017. március 28. 13 óra

Helyszíne:
JNSZ Megyei Pedagógiai Szakszolgálat 5000 Szolnok Aradi utca 20.

A kétnapos rendezvénynek célja, hogy az azonos feladatot végző megyei pedagógiai szakszolgálatokban dolgozó tehetséggondozó koordinátorok kicserélhessék tapasztalataikat, tegyék közössé jó gyakorlataikat, alakuljon ki a protokoll szerinti működés és ismerjék meg egymást, alakuljon ki a pedagógiai szakszolgálati hálózatszerű működés a tehetséggondozásban.

Ennek érdekében előadásokra, műhelymunkákra kerül sor a kétnapos rendezvényen. Előadást tart Bajor Péter, a MATEHETSZ ügyvezető elnöke és Dr. Polonkai Mária, a Magyar Tehetséggondozó Társaság alelnöke.

Dr. Szvathné dr. Szalay Márta az EMMI Támogatáskezelő Pályázati Osztályának igazgatója a tehetséggondozó szervezetek pályázati lehetőségeiről tart tájékoztatót.

Bernáth Orsolya, a Mathias Corvinus Kollégium régióvezetője bemutatja a tehetséggondozás alapítványi formáját.

A fórum második napján egymás közötti tapasztalatcserére kerül sor, és egy Szolnokot bemutató programon vehetnek részt a vendégek, illetve megismerhetik a Damjanich János Múzeum tehetségprogramját.

A rendezvényen 16 megye pedagógiai szakszolgálatának tehetséggondozási munkaközösség vezetői és munkatársai vesznek részt.