Jászberényi Tagintézmény

Beszámoló a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Jászberényi Tagintézményében 2017. december 5-én délelőtt szervezett „Mikulásváró” foglalkozásról

A rendhagyó foglalkozáson a nevelési tanácsadás keretében preventív célú fejlesztésben részesülő jászberényi óvodás gyermekek és szüleik (apukák, anyukák, nagyszülők) vettek részt.

A gyermekeket és kísérőiket Bartusné Major Ágnes tagintézmén-igazgató, Preiningerné Seregi Ágnes logopédus, Kméczik Róbert és Rusvainé Seres Anita gyógypedagógusok ünnepi díszbe öltöztetett” teremben és hangulatban várta.

A foglalkozást közös játékkal kezdtük, mondókával, énekléssel, bábokkal. Ezt követően a többletkötelezettség vállalás terhére vásárolt eszközök felhasználásával kezdetét vette a mikulások, fenyők, angyalkák, hóemberek „gyártása”. Megható volt látni, hogyan vonták be a gyermekek észrevétlenül az édesapát vagy az idős nagymamát az aprólékos munkába. A végeredménynek mindenki önfeledten tudott örülni. Lelkesen készültek a „nehéz”, finommotorikát fejlesztő figurák. Mindez halk zene mellett, pattogatott kukoricát ropogtatva még hangulatosabb és családiasabb volt.

Végül a teremben elrejtett, papír hópihék keresése következett, melyért jutalom járt.

 

Összességében elmondható, hogy a kezdeti izgalom ellenére, nagyon jól sikerült az első ízben megrendezett ”Mikulásváró” foglalkozás. Bízunk benne, látva a csillogó szemeket, hogy hagyománnyá válik ez a kezdeményezés.

 

Jászberény, 2017. 12. 06.

 

Rusvainé Seres Anita
gyógypedagógus