2023/2024 Karcagi tagintézmény

Gyógyúszás verseny a Karcagi Tagintézmény szervezésében

A gyógytestnevelésre járó tanulók úszóversenye mára hagyománnyá vált, az idei tanévben 4. alkalommal került megrendezésre. A karcagi Akácliget Gyógy-és Strandfürdő biztosította a helyszínt 2024. április 12-én. A helyi tanulók felkészülése gördülékenyen zajlott a gyógytestnevelési tanórák keretei között, mivel a téli időszakban is nyitva állt az uszoda. A tanulók három úszásnemben mérhették össze tudásukat, természetesen korcsoportonként és nemenként is külön. A versenyre neveztek alsó tagozatosok, 5-6. osztályosok. Szép számban indultak a 7-8. osztályosok, és a középiskolai tanulók is. A tavalyi versenyhez képest sokkal több alsó tagozatos fiú jelentkezett, az ő esetükben mind a három versenyszámban (mell-, gyors-, hátúszás) több futamot kellett indítani.

Városunk elköteleződését a fiatalok és gyermekek sportolása iránt jelzi az is, hogy Pánti Ildikó a városi képviselőtestület tagja nyitotta meg ünnepélyesen a versenyt és végig követte az izgalmas úszószámokat.

A legkisebb korcsoport versenyzőinek futamával indult az úszás, közülük a legfiatalabb 7 éves kislány volt. A rajtok után a várakozók és a nézők lelkesen biztatták a versenyzőket, a felkészítők és szülők izgatottan figyelték az eseményeket. Összesen 19 futamra került sor.

Az eredményhirdetés, emléklapok és érmek átadása során a Szolnokról, Tiszakécskéről, Tiszatenyőről, Szandaszőlősről, Martfűről, Püspökladányból, Bucsáról és Karcagról érkezett versenyzők lelkesen tapsolták meg egymást. Az éremmel díjazott tanulók büszkén feszítettek a dobogó különböző fokain.

A rendezvény lezárását az jelentette, hogy az izgalmaktól és versenyzéstől elfáradt résztvevők elfogyasztották a szervezők által biztosított csemegéket. Közben megosztották egymással élményeiket és kötetlenül, jó hangulatban beszélgettek.

Elmondható, hogy ismét egy jól sikerült versenyen vettek részt a gyerekek. A gyógytestnevelő kollégák, illetve felkészítők, valamint a diákok búcsúzáskor úgy köszöntek el, hogy reméljük jövőre újra találkozunk. A pozitív visszajelzések által beigazolódott az is, hogy jó elképzelés volt újabb településeket is bevonni a versenybe. Jövőre szeretnénk tovább bővíteni a résztvevők körét és egyedi kezdeményezésünkkel minél több gyógyúszásban részesülő gyermeknek versenyzési lehetőséget nyújtani.

Illyésné Nagy Olga
gyógytestnevelő