Karcagi tagintézmény Pályázataink

„Vizimanók” Korai fejlesztésben részesülő gyermekek terápiás napja

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Karcagi Tagintézménye 2016. június 9-én rendezte meg első alkalommal a korai fejlesztésben részesülő gyermekek, valamint szüleik számára rendhagyó terápiás napját. A rendezvénynek a karcagi Akácliget Gyógy- és Strandfürdő adott helyet, ahol lehetőség nyílt arra, hogy a fejlesztésben részesülő gyermekek a megszokott terápiás környezettől eltérő módon vízi-terápiás módszerek elemeit is kipróbálják. A szülők és gondozók számára a szakemberek bemutatták a korai fejlesztésben alkalmazott terápiákat, valamint jó alkalom nyílt a személyes konzultációra a családokkal. A programon nemcsak családban élő, hanem a „Gólyafészek Otthonban”, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fogyatékosok Otthonában nevelkedő és korai fejlesztésben részesülő gyermekek is részt vettek.

A délelőtt köszöntővel, valamint tájékoztatással kezdődött, majd szárazföldi és vízi tornával folytatódott. Az új közeg eleinte szokatlan volt egyes gyermekeknek, de mindenki hamar megbarátkozott a vízzel.  A kötött programok után lehetőség nyílt a lubickolásra, amelyben minden gyermek nagy örömmel vett részt.

A terápiás nap beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A szülők megismerhették egymást, információt és tapasztalatokat cserélhettek, a gyermekek az új környezetben számos élménnyel gazdagodtak. Terveink szerint a hozzánk forduló szülőknek és gyermekeknek a jövőben is lehetőséget szeretnénk biztosítani hasonló terápiás napokon való részvételre.

Ezúton mondunk köszönetet a támogatásért az Akácliget Gyógy- és Strandfürdő ügyvezető igazgatójának, Andrási István Úrnak.

DSCF1665 DSCF1726

Vargáné Kerti Anikó
gyógypedagógus