Logopédiai munkaközösség

Beszámoló a JNSZMPSZ Logopédiai Munkaközösségének április 19-én megtartott foglalkozásáról

A munkaközösségi foglalkozáson 12 kolléga vett részt, az aláírt jelenléti ív szerint. A napirendi pontok ismertetését követően Bogdán Evelin logopédus, a JNSZM Pedagógiai Szakszolgálat Szolnoki Tagintézmény Újszászi Telephelyének vezetője vette át a műhelymunka irányítását. „Halom? – Hallom?”címmel a beszédészlelés, beszédértés témakörében kalauzolta a megjelent logopédusokat. A kolléganő igényes, színvonalas és szakmailag tartalmas elméleti prezentáció után a gyakorlat oldaláról is igyekezett sok ötletes, jól felépített és kiválóan hasznosítható gyakorlattal gazdagítani a megjelentek tudását, saját, idevágó terápiás tapasztalatai is igen érdekesek voltak. A munkaközösség jelen lévő tagjai nagy örömmel és lelkesen vettek részt a feladatok megoldásában. Bogdán Evelin prezentációját a rendelkezésre bocsátotta.

Az előadások után aktuális információk következtek:

  • A Főigazgatóság elvárása, hogy az 5. életévüket 2017. augusztus 31-ig betöltött gyermekeknél a „Szól-e? szűrővizsgálat elvégzését legkésőbb 2017. június 1-ig minden tagintézményben el kell kezdeni!
  • A Főigazgatóság elvárása, hogy a 3. életévüket betöltött gyermekek szűrését a KOFA eljárással 2017. szeptemberében kell elvégezni!
  • május 11-én a „Logopédia Éve” rendezvénysorozat zárásaként Regionális Logopédiai Konferencia kerül megrendezésre, neves előadók részvételével. A tagintézményekben ezen a héten szintén zajlanak a „Logopédia Hete a JNSZMPSZ-nál” rendezvényei.
  • A Logopédiai Munkaközösség jövő évi munkatervéhez május 19-ig várja a munkaközösség vezető a javaslatokat.
  • A Főigazgatóság az ”Év Szakembere” és az „Év Dolgozója” kitüntető címre is várja a kollégák felterjesztéseit.

Szolnok, 2017. 04. 19.

Pappné Szabó Gabriella
munkaközösség vezető