Logopédiai munkaközösség

Beszámoló a logopédiai munkaközösség foglalkozásáról

A 2016. június 01-i munkaközösségi foglalkozáson 21 kolléga vett részt. A Főigazgatóság részéről jelen volt Kovácsné Bögödi Beáta főigazgató-helyettes asszony.

A foglalkozás új kolléganőnk, Nagyné Zolnai Gabriella bemutatkozásával kezdődött, majd a szerveződő „Szól-e?” tanfolyammal kapcsolatos aktualitásokat beszéltük meg.

Ezt követően műhelymunka vette kezdetét, amely a logopédiai ellátás folyamatának egységesítését szolgálta az egész intézményre kiterjedően. A műhelymunka helyzetelemzésre épült, amelyhez az adatokat előzetesen a munkaközösség-vezető rendelkezésére bocsátotta- egy intézmény kivételével- az összes tagintézmény. Ennek alapján látható volt, hogy elég sok eltérés van az egyes tagintézmények gyakorlatában a logopédiai ellátás területén. A műhelyfoglalkozásra munkaanyag készült a folyamatelemeknek megfelelően, melyet a kollégákkal közösen átdolgoztunk.

Ez az átdolgozott munkaanyag már a kollégák birtokában van.

Megállapodtunk abban is, hogy augusztus 25-én, a „Szól-e?” tanfolyam után megállapodunk, hogy az eljárás mely elemei kerülnek be saját szűrővizsgálatunkba.

Pappné Szabó Gabriella
munkaközösség-vezető