Mezőtúri tagintézmény

Beszámoló a 2017/2018. évi Locsolkodó rendezvényünkről

2017. március 29-én a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Mezőtúri Tagintézményében megrendezésre került a „Locsolkodó nevet” viselő húsvéti programunk, melyre a korai fejlesztésben részesülő gyermekeket és családjaikat vártuk sok szeretettel. Célunk az volt, hogy a kicsik és picik közösen alkossanak, megismerkedjenek és ráhangolódjanak az ünnepre. Az első nagy feladat a barka ágak feldíszítése volt, a gyermekek színes tojásokat akasztottak rájuk, melyet nagy élvezettel végeztek. A kézműves foglalkozás során többféle eszközzel, anyaggal és technikával dolgoztak. Fontosnak tartottuk, hogy a már bevált módon egyszerre egyféle tevékenységre irányítsuk a gyermekek figyelmét, ezért több részre osztottuk az alkotásra szánt időt és egy időben egyféle díszt készítettünk. Főzött gyurmából sodorták, gömbölyítették tojásokat, amelyeket kis kosaraikba gyűjthettek. Ezt követően krumplinyomdával dolgoztunk, melyet először festékbe mártottunk, majd papírra nyomtuk a tarka tojásokat. A kézműves műhely zárásaként műanyag pohárból varázsoltunk nyuszikat, többféle anyag felhasználásával.

Szülők és gyermekeik közösen alkottak, örömmel készítették el a szebbnél szebb darabokat. A program tetőpontján megérkezett a titkos vendég, a nyuszi. Mindenki a csodájára járt a puha kisállatnak, a gyermekek megsimogathatták és még almával is megetethették. Miután a nyuszi jóllakott, a résztvevőket is megvendégeltük szendvicsekkel, süteménnyel.

Locsolkodó zárásaként egy utolsó nagy feladat várt még a gyermekekre, az elrejtett csoki nyuszikat és tojásokat keresték meg – a rossz idő miatt – az épület folyosóján. Nagyon élvezték és örömmel keresgélték az aktív munkájukért kapott jutalmukat.

Mezőtúr, 2018. április 6.