Munkaközösség

Korai fejlesztés, fejlesztő nevelés, konduktív pedagógia munkaközösségi beszámoló

Emlékeztető a 2015. szeptember 24-én megtartott munkaközösségi megbeszélésről

Korai fejlesztés, fejlesztő nevelés, konduktív pedagógia

I. A tanév előkészítése: a találkozók időpontjának meghatározása, munkaterv elkészítése, szakmai célkitűzések meghatározása a tavalyi tanév tapasztalatai alapján:

  • Áttekintettük, véleményeztük, kiegészítettük a munkaközösség 2015/2016. tanévi munkatervét, amelynek alapján megtörtént a feladatok delegálása;
  • Módosítottuk a munkaközösségi összejövetelek kezdési időpontját 13.30-ról 14 órára;
  • Részletesen meghatároztuk találkozóink „Kerekasztal” megbeszéléseinek keretében történő Esetismertetések, esetmegbeszélések, Tudásmegosztás témáit; a tervezett intézménylátogatás lehetséges helyszínét; megjelöltük a felelősöket és a határidőket
  • Aktualizáltuk a munkaközösség tagjainak elérhetőségét.

II. A korai fejlesztés, oktatás és gondozás, a fejlesztő nevelés és konduktív pedagógiai ellátás folyamatleírásainak ellenőrzése, aktualizálása:

  • Áttekintettük, véleményeztük a jelenleg érvényben lévő folyamatszabályozásainkat. A szükséges módosítások rögzítéséért a korai fejlesztés és fejlesztő nevelés esetében Béres Lászlóné, a konduktív pedagógiai ellátás esetében a munkacsoport konduktorai felelősek; határidő: 2015. szeptember 30. A véglegesített változatokat a munkacsoport vezetője megküldi a főigazgatóság részére.

III. Együttműködés az önértékelési csoporttal:

  • Béres Lászlóné beszámolt az Önértékelési csoport megalakulásáról, az első találkozó tapasztalatairól, az eddigi eredményekről

IV. Adatszolgáltatás az infrastruktúra-használati szerződések előkészítéséhez (A fejlesztések lehetséges helyszíneinek összegyűjtése, partnerlisták elkészítése: az infrastruktúra-használati szerződések előkészítésében való segítségnyújtás):

  • Összegyűjtöttük a korai fejlesztés, fejlesztő nevelés tagintézményen, telephelyen, illetve a gyermek/tanuló otthonán kívül történő ellátásának helyszíneit. A kunszentmártoni tagintézmény részéről írásban is megkaptuk az adatokat; további adatszolgáltatást várunk a karcagi, szolnoki, tiszafüredi és a fegyverneki tagintézmény/telephely részéről; határidő: 2015. szeptember 30.

V. Egy országos elismertségű konferencia, szakmai esemény kiválasztása, a látogatás megszervezése a munkaközösség érdeklődő tagjai számára, támogatás, anyagi források felkutatása a térített részvétel érdekében:

  • Visszajelzést várunk a főigazgatóság részéről a 2015. november 13-14-én megrendezésre kerülő II. Országos CP-s Kongresszuson való részvétel lehetőségeivel kapcsolatban.

 

VI. Aktuális szervezési feladatok megbeszélése:

  • Tekintettel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat 2015/2016. tanévi munkatervére, kiemelt feladat a megyei korai fejlesztés és fejlesztő nevelési tevékenység ellenőrzése, ezért szükségesnek tarjuk, hogy a következő munkacsoport találkozó alkalmával (2015. október 22.) áttekintsük a feladatellátáshoz kapcsolódó dokumentációvezetést.

 

Jászberény, 2015. szeptember 28.

Béres Lászlóné

Munkaközösség-vezető