Rendezvényeink

A Jász-Nagykun Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat 2017/2018-as tanévzáró rendezvénye

Tanévet zárt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat 2018. július 2-án, 9:30 órakor, a Campuson.  Igaz, a pedagógiai szakszolgálat tagintézményei egész évben folyamatosan működnek, a szakembereknek mégis meg kell pihenni, a tanévet a köznevelési intézményekhez hasonlóan le kell zárni, így a tagintézmények egymást kisegítve biztosítják a törvényi kötelezettség szerinti ellátást egész nyáron.

A tanévzáró értekezlet kezdetén Kiss Alexandra tanárnő, a Szolnoki Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola gordonka tanára Bach műveket adott elő a résztvevőknek.

Az értekezlet elején Szutorisz-Szügyi Csongor tankerületi igazgató megbízásából Zátroch Anett osztályvezető, személyügyi referens adta át a Szolnoki Tankerületi Központ Elismerő Oklevelét a Pedagógiai Szakszolgálat nyolc munkatársa részére.

Ezt követően Csibi Enikő főigazgató átadta az Intézményi Ösztönző Rendszer éves munkáért járó fokozatait, azaz Az Év Vezető – Dolgozója (Zsoldos Erzsébet), Az Év Korai Fejlesztője (Szórád Zoltánné), Az Év Nevelési Tanácsadó Szakembere (Szebeni Viola), és Az Év Tehetséggondozója (Császár István) díjakat, méltatva a kollégák területen kifejtett kimagasló teljesítményét.

Az elismerések tovább fokozódtak, mert nyugdíjba vonulása alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetett át Bíró Imréné, A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekekért Emlékplakettet pedig Bottyán Béláné és Antal Istvánné kapta.

A Megyei Pályaválasztási Csoport tagjai a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Elismerő Oklevelét kapták: (Paraginé Boros Ágnes, Váczi Emese és Szécsi Tibor).

A rendezvény második felében, előbb Kovácsné Bögödi Beáta szakmai és koordinációs főigazgató helyettes számolt be a munkaközösségek éves tevékenységéről, értékelte azokat, majd a szakmai ellenőrzés eredményeit elemezte, végezetül pedig a humánerőforrás-gazdálkodás és menedzselés eredményeiről szólt.

Őt követte Barnáné Pintér Gizella általános főigazgató-helyettes, akinek a beszámolója kiterjedt a megyei szakértői tevékenységre, a megyei munka- és tűzvédelmi feladatokra, illetve az INYR használat problémáira, amelynek várhatóan az ősz folyamán megoldása születik.

Ezt követően került sor Csibi Enikő főigazgató összegző beszámolójára, amely gazdasági-HR iroda vezetőjének, illetve a főigazgató-helyettesek, tagintézmény-igazgatók, telephely-vezetők, munkaközösség-vezetők beszámolóira épült, kiegészítve a főigazgató saját tapasztalataival és következtetéseivel. A főigazgató elmondta, hogy a 2017/2018. tanévben megfelelő volt a létszámgazdálkodás, az alkalmazásnál a szakok prioritását igyekeztek érvényesíteni. A gazdasági folyamataink is elfogadhatóan alakultak, takarékosan működött a Pedagógiai Szakszolgálat. A szakmai munkát részletesen elemezte, beszámolt a most már számottevő eredményekről, melyek a jól kialakított, stabil alapoknak köszönhetőek. Méltatta a szépen alakuló szervezeti kultúrát, a „MI”- tudat alakulását az Intézményben. Az Intézményben az egységesség, jogszerűség, szakszerűség és költséghatékonyság elveinek szem előtt tartását általánosan elfogadott és alkalmazott értékként említette.

Az előadás végén a főigazgató asszony személyes hangvételben köszönte meg a főigazgató helyettesek és a tagintézmény igazgatók, végső soron az alkalmazotti közösség munkáját.

 

Császár István