Rendezvényeink

Csapatépítésre mentünk….

Csapatépítésre, kis kapcsolódásra ment a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Igazgatótanácsa 2017. június 13-14-én, Jászdózsára. Jelen voltak a tagintézmények igazgatói, telephelyek vezetői, illetve a Főigazgatóság vezetői beosztásban dolgozó munkatársai.

Nagyszerű, előzetesen alaposan átgondolt és leszervezett program fogadta a helyszínen a szakembereket. Az előkészítést Pappné Szabó Gabriella kolléganőnk, a JNSZMPSZ Jászberényi Tagintézményének logopédusa, egyébként jászdózsai lakos végezte.

A program első napján látogatást tettünk a Jászdózsai Polgármesteri Hivatalban, itt fogadott minket dr. Szerencsés István polgármester úr, aki beszélt nekünk a község múltjáról és jelenéről, értékeiről és a Hivatal értéket óvó és teremtő tevékenységéről. Helyi finomságokkal is kedveskedett nekünk.

Ezt követően túráztunk az őstölgyes Pap- erdőben, megfigyeltük a növényzetet, oktató ösvényeket jártunk be. Házigazdánk, aki biológia tanár is, végig idegen vezetőként volt jelen közöttünk: vezetett minket, ismereteket közölt velünk, tájékoztatott. Sétáltunk a Tarna holtága mellett, gyönyörű madárcsicsergésben, szellőben és erős napsütésben. Ezt követően a „Rampa” Kft sörfőzdéjét (ügyvezető Kiss László), és Sedon Attila pálinka főzdéjét látogattuk meg, ahol betekintést nyerhettünk az előállítási folyamatokba és kóstolhattunk termékeket. A nagy melegre való tekintettel a kóstolást óvatosan tettük.

Délután lovas- és íjászbemutatón voltunk a Huszártanyán, Guba Imre matematika- testnevelés szakos kollégánál, ahol fölelevenítették számunkra elődeink harci lovaglási, támadó és védekezési szokásait.

Kipróbáltuk magunkat kenuzásból, és bár a vízi jármű nem mindig az általunk szándékolt irányba haladt, lassan mégis összeszoktunk vele, és szép vízi út megtételét követően kötöttünk ki.

Lovagolhattunk is, majd kisállat simogatásra került sor: kutyák, kecskék, kisbárányok várták a becézgetést.

Délután közös főzést szerveztünk, a Horgásztanyán, vagyis azt ettünk, amit főztünk. Főszakácsunk Imréné Cselóczki Andrea Kunszentmártoni Tagintézmény-igazgató, előkészítő kukta Csibi Enikő főigazgató, kóstoló kukta Bogdán Evelin Újszászi Telephely-vezető volt. A főzés mindhárom fázisa remekbe szabott, így az elkészült pörkölt nem lehetett más, mint mesés! És mivel már nagyon éhesek voltunk, még finomabbnak, ízletesebbnek tűnt az. Vacsora után majdnem éjfélig beszélgettünk, énekeltünk, zenéltünk. Olyan beszélgetések folytak, amilyenekre a hétköznapok forgatagában nincs igazán lehetőség. És a beszélgetések még a szálláson, a régi kollégium önkormányzati tulajdonú épületében is folytatódtak, hajnalig.

A program másnapján meglátogattuk a helyi Katolikus Templomot, ahol felkészült idegenvezetőnk, Kissné Kabács Anikó hittantanár részletes ismertetőt tartott a templom történetéről, az oltárképekről, szobrokról, ikonokról. Ezt követően a „Jászok kincse”ásványvíz palackozó üzemét tekintettük meg, ahol megízlelhettük a magas ásványi anyag tartalmú, egészségre jótékony hatású ásványvizet. Harmadikként pedig a helyi „Tájház” gazdag néprajzi gyűjteményét csodálhattuk meg.

Ebédünk a Csillagkert kisvendéglőben nagyon ízletes volt, melyet követően az autók elindultak a megye minden irányába, haza indultak az igazgatók.

Jó kis program volt, pihentető, kikapcsolódást szolgáló. Egy ilyen nehéz tanév után jó volt kicsit együtt megpihenni. A tapasztalatot eltettük, a következő évben is föl kívánjuk használni, mert pozitív példaként szolgálhat.

                                                                                                                                Csibi Enikő
főigazgató